HERNE/GALMAARDEN - Welkom op de 35ste Urbanus wandeltochten

HERNE/GALMAARDEN - Welkom op de 35ste Urbanus wandeltochten

Aaankondiging_ep
HERNE/GALMAARDEN - Welkom op de 35ste Urbanus wandeltochten - © Deschuyffeleer
 

De Urbanustochten van de Hernse wandelclub De Marktrotters op zondag 21 juli starten vanuit de klassieke uitvalsbasis Tollembeek, deelgemeente van Galmaarden en sinds jaren de woonplaats van de Vlaamse top-komiek Urbanus. Op de parking in het centrum is het overduidelijk dat Urbanus de meest opvallende figuur is in dit anders vrij rustige Pajottenlands dorp. Het is tevens de setting van de stripreeks Urbanus.

Aanleunend bij de Henegouwse en Oost-Vlaamse provincies wordt er vanuit het landelijk Vlaams-Brabants dorp Tollembeek over licht glooiende veld-, voet- en aardewegen à gogo gewandeld naar buurdorp Vollezele en thuisbasis Herne. Een greep uit de zes verschillende afstanden voor deze 35ste editie leert dat volgende trajecten en bezienswaardigheden onder de voeten worden geschoven:
4 km : Urbanusstandbeeld als stripfiguur, Mijnlamp Tollembeek station, Flietermolen (maalderij en wijk)
Geen rustpost
6 km : Urbanusstandbeeld als stripfiguur, multifunctioneel sportpark Markedal, Tollembeek meersen, Kleienberg, Markpad
Geen rustpost
10 km : Urbanusstandbeeld als stripfiguur, multifunctioneel sportpark Markedal, Tollembeek meersen, Kleienberg, Stomme Kapel, Kartuizerklooster, houten kubus Pieter als landschapsrustplekje op de flanken van de Hernse Processiestraat, Waltrudis- en Boes(water)molens, Kartuizerstandbeeld, Markpad
1 Rustpost : Parochiaal Centrum Herne
15 km : Markpad, Tollembeek meersen, Vollezele als bakermat van het Brabants trekpaard, Schampaard, Spieringen, Stomme Kapel, Kartuizerklooster, houten kubus Pieter als  landschapsrustplekje op de flanken van de Processiestraat in Herne-, Waltrudis- en  Boes(water)molens, Kartuizerstandbeeld, Markpad
2 rustposten : Voetbalkantine Vollezele en Parochiaal Centrum Herne
22 km : Markpad, Modrielaan, Tollembeek meersen, Vollezele als bakermat van het Brabants trekpaard, Hellebos, Vollezele-centrum, Schampaard, Kartuizerklooster, houten kubus Pieter als landschapsrustplekje op de flanken van de Hernse Processiestraat, Waltrudis- en Boes(water)molens, Kartuizerstandbeeld, Markpad ijzeren plank
3 rustposten : 2 x Voetbalkantine Vollezele en 1 x Parochiaal Centrum Herne
32 km : Mijnlamp, Markpad Modrielaan, Tollembeek meersen, Vollezele als bakermat van het Brabants trekpaard, Hellebos, Vollezele-centrum, Schampaard, Kartuizerklooster, houten kubus Pieter als landschapsrustplekje op de flanken van de Hernse Processiestraat, Galgedries, Rankhove, Waltrudis- en Boes(water)molens, Kartuizerstandbeeld, Markpad ijzeren plank.
4 rustposten : 2 x Voetbalkantine Vollezele en 2 x Parochiaal Centrum Herne
Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis deelnemen, weliswaar liefst onder begeleiding van een volwassen persoon.
De Urbanustochten gelden tevens als 2de tocht die in aanmerking komt voor de Cesar-bier trofee die uitgereikt wordt tijdens de Eindejaarstochten te Ninove aan de wandelaars die tijdens het jaar aan de drie tochten van de wandelclub hebben deelgenomen.
Wie naar Tollembeek spoort kan op de lijn Brussel - Denderleeuw via Geraardsbergen en Edingen om het uur pendelen in beide richtingen. De startzaal bevindt zich op 1300 meter van het Tollembeeks NMBS-station.
Startplaats : Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Willem Tell, Hernestraat 5 te 1570 Tollembeek
Starturen : van 7 tot 15 uur
Sluiting aankomsten : 18 uur
Inschrijfgeld : 1,50 € voor niet-leden / 1,10 € voor leden van erkende wandelfederaties
Contact : bennyluchtens@telenet.be * 0474/59.35.64  - Info : www.marktrotters.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 08 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2019

archief