HERNE – Eénwielers gaan voluit voor Vosges Unicycling 2019 against Muco

HERNE – Eénwielers gaan voluit voor Vosges Unicycling 2019 against Muco

1_unicycling_voges_2019
HERNE – Eénwielers gaan voluit voor Vosges Unicycling 2019 against Muco - © Deschuyffeleer
 
Dsc00963
HERNE – Eénwielers gaan voluit voor Vosges Unicycling 2019 against Muco - © Deschuyffeleer
 
Samen_bewegen_voor_adem
HERNE – Eénwielers gaan voluit voor Vosges Unicycling 2019 against Muco - © Deschuyffeleer
 

Momenteel bereiden niet minder dan een 40-tal gedreven personen uit Herne en omstreken zich voor op hun deelname aan het 8ste Climbing for Life-avontuur tijdens het weekend van 29 tot 31 augustus in de Franse Vogezen. Daarbij willen zij onder de kundige leiding van Stefan Vanaudenhove zowel La Planche des Belles Filles als Le Ballon d'Alsace opfietsen op een éénwielerfiets. De voorbereiding heeft heel wat voeten in de aarde.

Voorloper grote solidariteitsactie
 
Het extreem uitdagend project is een voorloper van de grote solidariteitsactie die door een werkgroep in en rond de plaatselijke wielertoeristenclub Jong & Oud wordt opgezet ten voordele van de plaatselijke driejarige muco-patiënte Fenna Nerincx en de muco-vereniging. Die grootse actie krijgt haar beslag op zondag 29 september in en rond de sporthal De Hernekouter.
 
De 8ste editie van Climbing voor Life in een organisatie van Golazo Sports staat ook dit jaar in het teken van de strijd tegen astma en mucoviscidose. Met de beklimming van de La Planche des Belles Filles, enkele dagen terug overigens nog een gevreesde aankomst in de Tour, en van Le Ballon d'Alsace, nog zo'n traditionele kuitenbijter in de geschiedenis van de Tour, daagt het inmiddels welbekend sportbedrijf wielerfanaten uit een sportieve solidariteitsbijdrage te leveren aan het opzet. En het is in dat kader dat de delegatie éénwielers uit Herne en omgeving onder de benaming 'Vosges Unicycling 2019 against Muco' zich nu voorbereidt op hun deelname.
 
Een dubbele uitdaging
 
Naar het voorbeeld van hun monitor Stefan Vanaudenhove werd begin dit jaar een vrij grote groep vrijwilligers bereid gevonden de extreme uitdaging aan te gaan. Die uitdaging hield overigens voor de meesten twee facetten in. Vooreerst dienden zij nog te leren éénwieleren om daarna, na slechts 7 maanden, ook nog eens de twee Vogezencols te beklimmen. Het project is dan ook inmiddels aan het uitgroeien tot iets unieks.
 
Steunen kan
 
Wie de dappere éénwielers alsnog wil steunen en zelf ook nog een waardevolle bijdrage leveren aan de strijd tegen muco kan dit via https://act.muco.be/project/17430 De bijdragen gaan rechtstreeks naar de Mucovereniging en zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40€.
 
Meer info over dit alles kan overigens via deze Facebookpagina
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief