HERNE – Benoît De Liège en Jean-Luc Borgers stellen tentoon in Art Valley

HERNE – Benoît De Liège en Jean-Luc Borgers stellen tentoon in Art Valley

Aankondiging_art_valley
HERNE – Benoît De Liège en Jean-Luc Borgers stellen tentoon in Art Valley - © Deschuyffeleer
 

Van 3 augustus tot 15 september ontvangt kunstencentrum Art Valley in hun galerie in Sint-Pieters-Kapelle met kunstschilder Benoît De Liège en beeldend kunstenaar Jean-Luc Borgers twee kunstenaars die zich manifest aangesproken voelen, de eerste door het schilderen en het tekenen van bolides en de tweede door modellenbouw van oude racewagens. Naast die verrassende tentoonstelling loopt er in de tuinen ook nog tot 27 oktober een permanente expo van een 50-tal kunstbeelden. Het kunstencentrum krijgt er alleszins op zondag 4 augustus ook nog een attractie bij. Dan houden de deelnemers aan de rondrit voor oldtimers 'Een Rondje rond Halle' van De Retrovrienden een tussenstop in het artistiek centrum.

Snelle auto's
 
Zowel Benoît De Liège als Jean-Luc Borgers blijken kunstzinnig gefascineerd door het vatten van de snelheid van bolides. Benoît De Liège leeft zich vooral in in de wereld van het tekenen en schilderen van snelle auto's in actie, te verklaren doordat het circuit van Franchorchamps zijn jeugd en vervolgens zijn adolescentie baadde. Snelheid is voor hem dan ook een sleutelwoord geworden. Het vastleggen van dit vluchtige moment op doek of papier blijkt dan voor hem een noodzaak.
 
“Dan ga ik over op emotie”, want de autosport is in de eerste plaats een menselijk verhaal met zijn vreugde en zijn tragedies, een leven dat in een fractie van eens seconde kan veranderen. Dus laat ik het penseel op het doek leven om dit verhaal te vertellen”, zegt de kunstenaar over zichzelf.
 
Voor Jean-Luc Borgers dan weer is gedroomlijnde snelheid het leidmotief in zijn kunstwerken. Dat brengt hij kunstzinnig tot uiting in zijn creaties van vooral modellen van oude racewegens. Daarvoor gebruikt hij haast uitsluitend gerecycleerd materiaal met als basis telkens een zuurstoffles of gelijkaardige types. De kunstenaar is overigens altijd al gefascineerd geweest door metaal en is dan ook bijzonder bedreven in het bewerken en het verwerken ervan. En zo komt hij dan tot kunstige realisaties die almaar meer en meer bewondering afdwingen.
 
De vernissage van die tentoonstelling, die loopt van 3 augustus tot 15 september, vindt plaats op zaterdag 3 augustus van 16 tot 19u.
 
Beeldentuin
 
Het ganse zomerseizoen door herbergen de tuinen van Art Valley, het troetelkind van Joëlle Van Oers en Johan Laurent ook een 50-tal beelden van 14 kunstenaars. Een ontdekkingstocht leidt de bezoekers langs unieke kunstwerken in onder meer glas, metaal, brons, pierre de lens, keramiek, mineralen en kristal. De kunstenaars die de beelden tentoonstellen zijn Sebastiaan Coppens, Lebuïn D'Haese, Andy Gobeyn, Kaatje Grauls, Raph Janssen, Bénédicte Maréchal, Slacy Ons, Els Pleysier, Louise Renaud, Véronique Roland, Jeannine Rosseel, Maarten Vaessen, Liliane Van der Elst en Bea Willems. Tot en met 27 oktober zijn de tuinen toegankelijk op zaterdag van 16 tot 19u en op zondag van 14 tot 18u.
 
Art Valley is gelegen in de Heydestraat 6 in Sint-Pieters-Kapelle.
 
Meer info op http://www.artvalley.be/   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief