HERNE – Met de fiets het land van Bruegel, boerenpaarden en lambiekbieren ontdekken

HERNE – Met de fiets het land van Bruegel, boerenpaarden en lambiekbieren ontdekken

Terlindenhof_sofie10001
HERNE – Met de fiets het land van Bruegel, boerenpaarden en lambiekbieren ontdekken
 
Bvruegelroute_2019_terlindenhof0001
HERNE – Met de fiets het land van Bruegel, boerenpaarden en lambiekbieren ontdekken
 

Nog tot eind september herbergt ook café Terlindenhof op de grens van Herfelingen met Heikruis een startplaats voor de zomerse bruegelfietszoektocht in een organisatie van Toerisme Pajottenland & Zennevalleien van Pajottenland+. Voor de liefhebbers van ontspannend en toch leerrijk fietsen in een fraai en bijwijlen ongerept landelijk kader meteen ook een unieke gelegenheid om onderweg taferelen die recht uit een schilderij van kunstschilder Pieter Bruegel lijken te ontdekken. Een absolute must derhalve voor de liefhebbers van het genre.

Café Terlindenhof
 
Uitbaatster en tevens fervent ambassadeur van het Pajottenland Sofie: “De komende weken liggen alleszins nog meerdere leuke najaarsdagen in het verschiet. Een ideale gelegenheid dus om dan alsnog met de fiets aan te zetten in de breugelfietszoektocht en zo op zijn bruegel's te genieten van onze regio. Daarbij maken de deelnemers ook nog eens kans op het winnen van mooie prijzen zoals twee keer een overnachting, meerdere restaurantbezoekjes en verrassende pakketten met Pajotse producten”.
 
Café Terlindenhof met zijn welbekend rustgevend en rustiek interieur, met zijn gezellig terras met uitzicht op het domein Ter Rijst en het gehucht Kokejane, overigens hoogstwaarschijnlijk een verbastering van 'Kokanje' naar het prachtig schilderij van Pieter Bruegel evenals met zijn ruim assortiment lambiek- en streekbieren van de hoogste kwaliteit is gelegen in de schaduw van de statige Terlindenkapel en biedt ruime parkeergelegenheid voor voertuigen, fietsen en moto's. Het oogt dan ook bijzonder mooi als vertrek en aankomst voor de grote zoektochtlus.
 
Bruegelfietszoektocht
 
De bruegelfietszoektocht onder het motto 'kunstschilder Pieter Bruegel achterna!' loodst de deelnemers overigens langs de mooiste uitzichten en bezienswaardigheden van het Pajottenland en de Zennevallei zoals de bruegelkerk van Sint-Anna-pede, het domein Groenenberg en het kasteel van Gaasbeek, het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw, de basiliek van Halle, het standbeeld van Prins in Lennik en de Pedemolen. En daarbij mogen zeker ook de machtige boerenpaardenher en der in het landschap niet uit het oog verloren worden.
 
Er kan gestart worden aan één van de acht als startplaats erkende horecazaken langs de route. Aan de hand van een aan te kopen deelnemingsformulier (6€) wordt tevens de te volgen route toegelicht. Er zijn twee fietslussen voor de zoektocht: een korte lus van 46 km en een lange lus van 69 km. Genietend van de typisch open landschappen, de beekvalleien, heuvels en dalen wordt ook wel de geestelijke mens op de proef gesteld met vragen over Bruegel, de bezienswaardigheden en de deelnemende horecazaken.
 
De korte lus loopt via hotel-restaurant Alsput (Halle), hotel-restaurant Les Eleveurs (Halle), Ferment (Lennik), café-restaurant De Rare Vos (Schepdaal), de Krijmerie (Gaasbeek) en de Koetsier (Sint-Pieters-Leeuw). Voor de lange lus dan weer kunnen de deelnemers ook terecht in volkscafé De Cam (Gooik) en in café Terlindenhof (Herfelingen).
 
Deelnemingsformulieren kunnen ook aangeschaft worden in het toerismekantoor in Halle. Zij dienen wel ten laatste op zondag 6 oktober ingeleverd in één van de verkooppunten of verzonden worden via de post met de poststempel als bewijs.
 
Meer info op www.pajottenland.be .    

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 22 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 20 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Christian Menschaert/Godelieve Deschuyffeleer | 03 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 02 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 31 jan 2020

archief