HERNE – Vief bijeenkomst met een bijzondere attentie voor een bijzonder echtpaar

HERNE – Vief bijeenkomst met een bijzondere attentie voor een bijzonder echtpaar

Vief_sept_2019___4_
HERNE – Vief bijeenkomst met een bijzondere attentie voor een bijzonder echtpaar - © Deschuyffeleer
 
Vief_sept_2019___3_
HERNE – Vief bijeenkomst met een bijzondere attentie voor een bijzonder echtpaar - © Deschuyffeleer
 
Vief_sept_2019___6_
HERNE – Vief bijeenkomst met een bijzondere attentie voor een bijzonder echtpaar - René Van den Eeden - © Deschuyffeleer
 
Vief_sept_2019___7_
HERNE – Vief bijeenkomst met een bijzondere attentie voor een bijzonder echtpaar - © Deschuyffeleer
 
Vief_sept_2019___2_
HERNE – Vief bijeenkomst met een bijzondere attentie voor een bijzonder echtpaar - Nestor Cochez en Anne-Marie Janssens - © Deschuyffeleer
 
Vief_sept_2019___1_
 
Vief_sept_2019___5_
 

Ook voor Vief, de sociaal-culturele vereniging van en voor 50-plussers en gepensioneerden is de verlofperiode wel en goed voorbij. Zo nam ook de plaatselijke afdeling de draad weer op met haar maandelijkse bijeenkomsten.

Een druk najaarsprogramma
Dit najaar pakt de afdeling onder de actieve leiding van voorzitter Jeannine Berckmans en secretaris Jacques Borgenon alleszins opnieuw uit met een reeks activiteiten met voor ieder wat wils. Op zondag 29 september voorziet de afdeling zo haar deelname aan de wandel- en fietstocht ten voordele van Samen bewegen voor ‘Adem’. Hiervoor geeft zij haar leden afspraak om 14u aan de sporthal Hernekouter. Op donderdag 17 oktober dan weer staat de vergadering in het teken van de volksspelen. En op 29 oktober pakt het bestuur uit met een busuitstap naar het feestcomplex Europa in Parike (Brakel) terwijl tijdens de bijeenkomt in november de aandacht gaat naar de verkeersregels al dan niet eigen aan de buurt. Verder heeft het bestuur ook ingetekend voor de vergadering van Vief Brabant om daar dan samen met de bestuursleden van de andere afdelingen te ontdekken wat het jaarthema 2020 is geworden alsook wat de provinciale werking voor dat jaar nog in petto heeft.
Naast die ruime brok mededelingen was er uiteraard ook tijd voor wat meer aangename zaken. Zo werden zoals gebruikelijk de elf jarigen van de maand speciaal in de schijnwerpers geplaatst. Onder hen ook René Van den Eeden. Met zijn 81 jaar stond hij qua leeftijd bovenaan de lijst van de aanwezigen. Alhoewel René en zijn echtgenote Paula pas in Herne kwamen wonen nadat René in 1995, na een volledige loopbaan in het bankwezen, op pensioen ging is het koppel thans aardig in de gemeente ingeburgerd. René is onder meer een markante figuur in het zangkoor Legato. De andere jarigen waren Deneyer Nicole, Hauters Elza, Jacobs Micheline, Komnata Linda, Kranskens Jean, Nerinckx Christine, Roelens Dina, Saenen Gregoire, Schoonjans Maurice en Spiliers Huguette.
Een gouden paar
Niet alleen de jarigen mochten genieten van een speciale attentie. Ook voor Nestor Cochez en Anne-Marie Janssens had het Vief-bestuur een verrassing. Zij vierden immers onlangs hun gouden jubileum. In de vragenronde waaraan zij werden onderworpen sprong vooral in het oog dat Nestor en Anne-Marie mekaar vonden op de werkvloer. Beiden waren zij in Brussel tewerkgesteld bij IBM. Hij vond haar een mooi meisje en zij vond hem een lieve jongen en voeg daarbij nog wat chocolaatjes en alles werd koek en ei. Zij huwden in Vorst, de woonplaats van Anne-Marie. Na drie jaar in Ukkel gewoond te hebben, de tijd die nodig was om de hoeve in de Breemstraat een facelift te geven werd het koppel dan inwoners van Herne. Nestor is overigens in Herne en daarbuiten ook een figuur die vele decennia lang mee kleur gaf aan het gemeentelijk politiek bestel. Eerst PVV, nadien VLD en thans Open Vld. Veertig jaar lang werkte hij daarbij mee aan het gemeentebeleid. In 2011 werd hij voor zijn 40 jaar inzet in de lokale politiek nog door gouverneur Lodewijk De Witte gelauwerd.
Zoals steeds werd de bijeenkomst ingezet met een lekker middagmaal. De namiddag werd naar traditie afgesloten met muziek en dansplezier.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020

archief