HERNE – Opnieuw Samen bewegen voor Adem ten voordele van de Mucovereniging

C21

HERNE – Opnieuw Samen bewegen voor Adem ten voordele van de Mucovereniging

Muco_2
HERNE – Opnieuw Samen bewegen voor Adem ten voordele van de Mucovereniging - © Deschuyffeleer
 
Muco_3
HERNE – Opnieuw Samen bewegen voor Adem ten voordele van de Mucovereniging - © Deschuyffeleer
 
Muco_1
HERNE – Opnieuw Samen bewegen voor Adem ten voordele van de Mucovereniging - © Deschuyffeleer
 

Nu zondag 29 september pakt de plaatselijke wielertoeristenclub Jong en Oud uit met de tweede editie van haar solidariteitsactie 'Samen bewegen voor Adem' ten voordele van de mucovereniging. Op het programma ook deze keer fiets-, loop- en wandeltochten evenals een flinke portie randanimatie. De door de bevolking breed gedragen actie leverde bij haar eerste editie vorig jaar alvast een bedrag op van 11.000€ dat voor de ene helft werd afgedragen aan de mucovereniging en voor de andere helft aan het mucocentrum van het UZ Jette. Draaischijf van het hele gebeuren is ook deze keer de sporthal Hernekouter.

De solidariteitsactie die mikt op een beleving in familie- en vriendenverband werd vorig jaar een eerste keer opgezet rond de thans driejarige Fenna, dochter van de clubleden Thierry en Liesbeth Nerincx. Het jong meisje is één van de geregistreerde patiënten die dagdagelijks een gevecht moet leveren tegen mucoviscidose of taaislijmziekte, een ernstige en bijwijlen levensbedreigende aandoening van het menselijk slijm.
 
Fiets-, loop- en wandeltochten
 
Het programma voorziet ook nu weer vanaf 08 u fietstochten (15 – 35 – 75 km), looptochten (5 -10 km) en wandeltochten (5 – 10 – 15 -25 km. De wandeltocht van 5 km is ook best doenbaar met kinderwagens en rolstoelgebruikers. De randanimatie start om 10 u met onder meer initiatie éénwieleren en zwiften waarbij er aan de hand van een interactieve fietstrainer gekoppeld aan een indoor cycling app op je computer, smartphone of tablet door een virtueel landschap kan gereden worden en het zo ook tegen vrienden kan opgenomen worden. Voor kinderen zijn er ook springkastelen, grime, een kleurhoek en creatieve workshops in vilten, , cupcakes versieren en een bellenlab voorzien. Uiteraard ontbreken evenmin hapjes en drankjes.
 
Huldiging
 
Die dag wordt eveneens een huldiging voorzien voor de groep éénwielers die eind augustus, ingekapseld in hun project 'Vosges Unicycling 2019 against Muco', met succes deelnamen aan Climbing for Live in een organisatie van Golazo Sports in het algemeen kader van de strijd tegen astma en mucoviscidose. Ook de opbrengst van die voorloper van de solidariteitsactie van nu zondag is mee bestemd voor 'Samen bewegen voor Adem'.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief