HERNE - Is uw dak wel goed geïsoleerd? Thermografische luchtfoto’s zijn beschikbaar

HERNE - Is uw dak wel goed geïsoleerd? Thermografische luchtfoto’s zijn beschikbaar

0
HERNE - Is uw dak wel goed geïsoleerd? Thermografische luchtfoto’s zijn beschikbaar - © Deschuyffeleer
 
1_dsc06167
HERNE - Is uw dak wel goed geïsoleerd? Thermografische luchtfoto’s zijn beschikbaar - Hans Van Thienen, milieuexpert Haviland, Tim Noldus, grondgebiedzaken Herne, burgemeester Kris Poelaert, Bart Nachtegael, sociaal adviseur 3Wplus - © Deschuyffeleer
 
2_dsc06171
HERNE - Is uw dak wel goed geïsoleerd? Thermografische luchtfoto’s zijn beschikbaar - Hans Van Thienen (Milieuexpert Haviland) - © Deschuyffeleer
 
Dsc06096
HERNE - Is uw dak wel goed geïsoleerd? Thermografische luchtfoto’s zijn beschikbaar - © Deschuyffeleer
 
Dsc06162
HERNE - Is uw dak wel goed geïsoleerd? Thermografische luchtfoto’s zijn beschikbaar - © Deschuyffeleer
 

De algemene interpretatiesessie van de resultaten van de thermografische luchtfotografie van de gebouwen in Herne die begin dit jaar werd uitgevoerd mocht in het Dominicanessenklooster rekenen op een ruime opkomst. Goed 150 belangstellenden kwamen er het beeldmateriaal bekijken en konden er genieten van een vrijblijvende doch vakkundige interpretatie en toelichting vanuit het gemeentebestuur, Haviland en Woonwinkel over de isolatie van hun daken. Het initiatief voor de thermografische scan kwam er mede vanuit de klimaatwerkgroep om de doelstellingen van het burgemeestersconvenant te halen.

Informeren, stimuleren en motiveren
Burgemeester Kris Poelaert schetste de aanwezigen het drieledig opzet van de thermografische luchtfotografie: “Wij willen in eerste instantie onze inwoners ten dienste staan door hen te informeren, te stimuleren en te motiveren. Informeren omdat het niet makkelijk is te weten te komen of er al dan niet via het dak geen, weinig of veel warmteverlies is. Via de infraroodcamera wordt dit gegeven heel duidelijk zichtbaar. Een slecht geïsoleerde woning verliest meer dan 30% aan warmte via het dak. Het loont dan ook absoluut en met prioriteit de moeite om die slokop een halt toe te roepen”.
“Ook trachten wij door zulke informatieverstrekking de inwoners te stimuleren”, vervolgt de burgemeester. “Een goed geïsoleerde woning, daar droomt iedereen van. Maar tussen droom en daad staat helaas soms nog een beperkt budget in de weg. Via Woonwinkel Pajottenland staat het iedereen, eigenaar of huurder, vrij gratis hulp en advies te bekomen rond premies en financiële voordelen, energiebesparende maatregelen, technisch adviezen en mogelijkheden om deel te nemen aan groepsaankopen of gewoonweg aan informatieavonden”.
“En ten slotte willen wij onze mensen motiveren om warmteverlies een halt toe te roepen want het dak isoleren verhoogt niet alleen het comfort van de woning maar het leidt ook tot een hogere (verkoops)waarde. Het betekent eveneens een flinke besparing op de energiefactuur en bovendien houdt het ook een vermindering van de CO2-uitstoot in. Via dakisolatie wordt zo dan ook bijgedragen om de klimaatverandering tegen te gaan”, aldus nog de burgemeester.
Consultatiemomenten
Hans Van Thienen (Haviland) over de interpretatie van de beeldinformatie: “Het warmteverlies wordt weergegeven in 6 kleuren (rood, oranje, geel, groen, lichtblauw en donkerblauw). Aan de hand van de kleurencode kan je in een eerste oogopslag onmiddellijk zien of jouw dak slecht, matig of goed geïsoleerd is. Het toekennen van de kleurencode is geen exacte wetenschap. Om de juiste kleur en de juiste interpretatie te kunnen geven aan een dak zijn er heel wat factoren waarmee rekening moet gehouden worden zoals de dakbedekking evenals de aanwezigheid van zonnepanelen, een groendak of een dakraam. Algemeen mag je ervan uit gaan dat hoe meer een dak naar rood neigt, des te meer warmte er verloren gaat”. 
Wie er vandaag niet kon bij zijn kan alvast nog alle nodige informatie bekomen tijdens een vrijblijvend consultatiemoment elke woensdag van 9 tot 12 u of op opspraak met sociaal adviseur Bart Nachtegael (0490/11.11.96) in het gebouw van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn (voorheen OCMW) aan de Edingsesteenweg 8A. U kan ook uw foto aanvragen via info@herne.be.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jan 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 26 dec 2019

archief