HERNE – Iedereen welkom op de internet inspiratiecafés van Vief

HERNE – Iedereen welkom op de internet inspiratiecafés van Vief

Aankondiging
HERNE – Iedereen welkom op de internet inspiratiecafés van Vief - © Deschuyffeleer
 

Op maandag 25 november zet de plaatselijke afdeling van Vief, het seniorenknooppunt voor Herne/Herfelingen/Sint-Pieters-Kapelle dat 'lief en actueel is en daarbij ook nog eens het leven van zijn leden kleurt' een eerste inspiratiecafé rond het internet op. Dat café loopt in samenwerking met Electro Timmermans, Belfius Bank en feestzaal De Egelantier.

Smartphones en tablets

Vief is een sociaal-culturele vereniging van en voor 50-plussers en gepensioneerden waarbij de leden via een netwerk van lokale knooppunten kunnen deelnemen aan allerhande activiteiten. Als partner van de Liberale Mutualiteiten is Vief herkenbaar aan zijn humaan-liberale visie op mens en samenleving waarbij basisdemocratie, keuzevrijheid evenals vrije en kritische meningsuiting centraal staan. 
 
Op het inspiratiecafé is iedereen welkom die meer wil weten over smartphone cursussen alsook die daarrond voor beginners. Het programma omvat ook het bespreken van problemen met smartphones en tablets en het verkrijgen van nuttige tips bij het aanschaffen van dergelijke nieuwe toestellen. Er kan ook uitleg gevraagd worden over de werking van de Belfius Bank App en over het internet. En wat best te doen met oude gsm's en tablets? Tussendoor kan er ook nog een gezellig babbeltje geslagen worden bij een koffietje of een drankje evenals kennis gemaakt worden met het bijzonder aantrekkelijk jaarprogramma van Vief Herne voor het komend jaar.
 
Het inspiratiecafé rond het internet gaat door in feestzaal De Egelantier en vangt aan om 14u. Het einde wordt voorzien omstreeks 17u. Op maandag 27 januari wordt alleszins met een tweede gelijkaardig inspiratiecafé uitgepakt.
 
Cursus voor beginners

In het voorjaar dan op maandagen 23 en 30 maart en 6 april plant Vief Herne een reeks van drie smartphone (android) cursussen voor beginners. Die gaan eveneens door in de Egelantier en nemen telkens drie uren in beslag. Leden kunnen gratis deelnemen terwijl nieuwe leden 50€ dienen te betalen en niet-leden 60€. De cursussen richten zich tot hen die beter willen werken met hun android smartphone. Tijdens de drie sessies komen de basisprincipes aan bod. Daarnaast wordt ook aangeleerd een leuke foto op de achtergrond te plaatsen en de wifi van een bepaalde plaats in te stellen. Ook enkele handige applicaties zoals WhatsApp, e-mail en Playstore worden uitgelegd. De cursisten worden wel geacht in het bezit te zijn van hun eigen smartphone.

Wie kennis wil maken met het jaarprogramma 2020 van Vief Herne of meer informatie wil bekomen over de inspiratiecafés en de cursussen smartphone kan daartoe een mailtje sturen naar vief.herne@proximus.be of telefonisch een seintje geven op 02/396.08.28 of 0494/57.97.22 bij voorzitter Jeannine Berckmans en secretaris Jacques Borgenon.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020

archief