HERNE – Sinterklaas was te gast bij OKRA

HERNE – Sinterklaas was te gast bij OKRA

1_sint_bij_okra_herne_2019__6_
HERNE – Sinterklaas was te gast bij OKRA - © Deschuyffeleer
 
Sint_bij_okra_herne_2019__1_
HERNE – Sinterklaas was te gast bij OKRA - © Deschuyffeleer
 
Sint_bij_okra_herne_2019__2_
HERNE – Sinterklaas was te gast bij OKRA - © Deschuyffeleer
 
Sint_bij_okra_herne_2019__4_
HERNE – Sinterklaas was te gast bij OKRA - © Deschuyffeleer
 
Sint_bij_okra_herne_2019__5_
HERNE – Sinterklaas was te gast bij OKRA - © Deschuyffeleer
 
Sint_bij_okra_herne_2019__9_
HERNE – Sinterklaas was te gast bij OKRA - De jongste (Vic wordt 2 jaar) en de oudste (Lucien wordt 90) in het gezelschap - © Deschuyffeleer
 
Sint_bij_okra_herne_2019__10_
HERNE – Sinterklaas was te gast bij OKRA - Een partijtje 'manillen' is altijd een leuk tussendoortje (Luc, Fernand, Octaaf en Angèle) - © Deschuyffeleer
 

Ook voor de lokale afdeling van OKRA is de eindejaarsperiode in zicht. De komende weken staan dan ook een paar leuke activiteiten op stapel met een feestelijk tintje. Om te beginnen was er de algemene ledenbijeenkomst van november. Die stond in het teken van Sinterklaas. 

Nieuw bloed
Zo goed als een jaar geleden konden de leden kennismaken met een gloednieuw bestuur. Het was Marie-Louise Devriese, in de vorige legislatuur nog schepen voor Senioren, die vanaf dan het fel verjongd bestuur ging voorzitten. Zij kreeg daarbij de medewerking van Agnes Derijcke als ondervoorzitter, Aimé Derijcke als penningmeester en Magda Suys als secretaris. Het bestuursteam werd verder aangevuld met Francine Vermeersch, Roos Devriese, Daniëlla Denutte, Fernande Vanaudenhove, Nicole Bellemans en Hilda Vanhassel.
Overeenkomstig de algemene denk- en werkwijze van OKRA zet ook de Hernse afdeling zich nu ten volle in om de maandelijkse samenkomsten voor haar 55-plussers zinvol, aangenaam, pittig en nuttig in te kleden. Met haar nieuwe ploeg boordevol nieuwe ideeën en initiatieven wil voorzitter Marie-Louise alleszins meer schwung en dynamiek in de afdeling brengen. Het werd meteen een succesverhaal, zo blijkt nu al. Het afgelopen jaar groeide het aantal leden immers van 100 naar 130.
Sinterklaas
Het St-Niklaasfeest is sowieso een klassieker op het jaarprogramma. Dit was ook dit jaar niet anders. Na een welgemeend en applausrijk welkom was het moment aangebroken om cadeautjes uit te delen. Eerst consulteerde de Sint zijn geheim dagboek en nodigde hij zowel Nicole (Bellemans) als Gaston (Paternoster) uit op een klein onderonsje. Het werd geenszins een terechtwijzende vinger maar wel ‘een bravo en doe zo voort’ voor hun bijdrage aan het welslagen van de OKRA-namiddagen. De daaropvolgende deuntjes met een hoog España-gehalte vielen alvast ook bij de Sint en Piet in de smaak want zij waagden zich zelfs aan een Olé-Olé-dansje.
Naast een glaasje bubbels, koffie en gebak kregen de deelnemers ook een klaasgeschenkje aangeboden. Sinterklaas: “Mijn assistent was vandaag ook in zijn nopjes. Of ik hem in de toekomst Zwarte Piet noem of Roetpiet, dat is een vraag waar ik beslist niet wakker van lig. Ik weet alleen dat die absurde, dwaze en belachelijke hetze rond zijn benaming zijn taak er absoluut niet lichter op maakt. Ik ben al heel tevreden dat deze bespottelijke heksenjacht alvast nog niet tot in Herne is doorgedrongen”.
Dominicanessenklooster
De eerstvolgende bijeenkomst wordt het kerstfeest op dinsdag 10 december. OKRA ontvangt dan zijn achterban om 12 u Op ’t Hof (Hekstraat 20). Een nieuw gegeven voor de vereniging is dat vanaf januari 2020 de maandelijkse vergaderingen zullen doorgaan in het Dominicanessenklooster. De eerste vergadering in die vestiging van het gemeenschapscentrum op dinsdag 28 januari staat in het teken van ‘Valpreventie’.
Bijkomende informatie over OKRA-Herne is te vinden op deze website en/of deze Facebookpagina
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2020

archief