HERNE/NINOVE – Eindejaarstochten van de Marktrotters opnieuw vanuit het Heilige Hartencollege

HERNE/NINOVE – Eindejaarstochten van de Marktrotters opnieuw vanuit het Heilige Hartencollege

Aankondiging_2
HERNE/NINOVE – Eindejaarstochten van de Marktrotters opnieuw vanuit het Heilige Hartencollege - Affiche
 

Voor de 23ste uitgave van haar Eindejaarstochten op zondag 15 december en nu al ook voor de 3de keer op rij slaat de Hernse wandelclub De Marktrotters terug haar tenten op in Ninove. Dat Oost-Vlaanderen goed in de wandelmarkt ligt blijkt uit de deelnemersaantallen die er de voorbije 2 jaar opdaagden. Van 1.428 wandelaars in 2017 vanuit de Ninoofse deelgemeente Outer ging het vorig jaar naar 1.950 deelnemers vanuit het scholencomplex Heilige Harten te Ninove. Mits enige medewerking van de weergoden wordt voor de komende editie dan ook een prognose van 2.000 dappere stappers naar voren geschoven om ook deze keer opnieuw vanuit het Heilige Hartencollege de voet-, veld- en aardewegen in de omgeving te bewandelen.

Doorheen de stad en de landelijke deelgemeenten
 
De deelnemers aan de kortste afstand (4km) en de langste afstand (voor de 22 km als opwarmer) maken een trip binnen de stadsmuren, vertoeven even langs de oevers van de Dender en ontdekken verder ook nog een groot deel van de Ninoofse bezienswaardigheden zoals de Koepoort, de abdijkerk met zijn abdijpoort, zijn archeologische site en de overblijfselen van de toegangspoort naar het abdijbeluik, de Marathonlopers,' t Wortelmanneken, De Twijnster evenals Dingsken.
Uiteraard kunnen alle deelnemers deze stadslus toevoegen aan hun programma.
 
De deelnemers aan de 6 km volgen het stadspark en de oevers van de Dender om dan de Pollaarse en Meerbeekse velden in te duiken en via 'de nieuwe kerk' terug het centrum op te zoeken.
 
De wandelaars van de 10, 15 en 22 km doen hetzelfde doch verkennen wat ruimer de landelijke omgeving van Pollare en Meerbeke en kunnen in Denderwindeke een rustpauze nemen in de stedelijke basisschool Windekind. Van hieruit vertrekken de plaatselijke lussen bestemd voor de langere afstanden van 15 en 22 km. Die wandelaars kunnen dus nog wat meer genieten van deze rustige, landelijke omgeving met afstanden van 4 en 6,3 km. Vooral die laatste doorheen het kleine Lieferinge is een aanrader. Lieferinge kan immers trots gaan op zijn kasseide en zijn beschermde dorpskom met het schilderachtige Onze-Lieve-Vrouwekerkje. Er wonen een 320 tal 'Beddezekers' in deze op één na kleinste deelgemeente van Groot-Ninove. Het heet dat destijds alhier een kapel stond alwaar te bedevaart werd gegaan tegen bedplassen, vandaar … .
 
De Eindejaarstochten zijn tevens de laatste etappe die in aanmerking komen voor de Cesarbiertrofee.
 
Praktisch
 
Er kan gestart worden vanuit het Heilige Hartencollege Secundair aan de Onderwijslaan 4 tussen 8 en 15 u. Kinderen minder dan 12 jaar nemen gratis deel. Inschrijven is wel verplicht. Er is ruime parkeergelegenheid in de omgeving van de startplaats. Tevens kunnen de wandelaars gebruik maken van de Colruytparking met ingang via de Centrumlaan. Die parking is gelegen op 500 meters van de startplaats. Het treinstation van Ninove is gelegen op 900 m van de startlocatie. En ook De Lijn biedt goede verbindingen met de nabijheid van de startplaats.
 
Wie ter gelegenheid van de wandeltochten overigens ook nog iets meer wil te weten komen over Ninove kan hiertoe van 9 tot 19 u terecht bij de dienst Toerisme in de vroegere Hospitaalkapel aan de Burchtsraat 44, op amper 100 m van de startplaats.
 
Meer info en contact: Etienne Hemerijckx - 054/32.44.55 of 0473/69.72.17 - etienne.hemerijckx1@telenet.be - www.marktrotters.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jan 2021

archief