HERNE – Badmintontoernooi voor recreanten en kersthappening voor het goede doel

HERNE – Badmintontoernooi voor recreanten en kersthappening voor het goede doel

Kersthappening__002_
HERNE – Badmintontoernooi voor recreanten en kersthappening voor het goede doel - Affiche
 

Op zaterdag 21 december organiseert de afdeling recreanten van badmintonclub Herne in de sporthal De Hernekouter een super DWWbadmintontoernooi voor recreanten.Met de Pajotse Gemeentecup voor de burgemeesters en de gemeentelijke mandatarissen krijgt het gebeuren alvast een fel opgemerkte opener. Gelijklopend met het toernooi is er in samenwerking met de jeugdafdeling van voetbalclub FC Herne ook nog een kersthappening. De opbrengst van beide toch wel originele organisaties gaat naar goede doelen.

De Warmste Week
 
“Beide organisaties worden opgezet in het kader van de Warmste Week”, zegt co-organisator Geert Pletincx. “De opbrengsten van het badmintontoernooi en de kersthappening gaan naar Kom op tegen kanker en het project Beire Cool. Met kom op tegen kanker vestigen we de aandacht op de ziekte waar we helaas dagelijks mee te maken krijgen in onze familie- en/of vriendenkring maar ook spijtig genoeg in de sportkring”. Beire Cool dan is een organisatie die er van droomt kansarme kinderen een weekje zorgeloos kind te laten zijn tijdens een beire coole vakantie met leeftijdsgenootjes. Maar Beire Cool droomt nog van meer. Door tal van activiteiten wil de organisatie die kinderen ook nog hun eigen talenten leren ontdekken en hen zo verder laten groeien in hun eigen authenticiteit en zelfvertrouwen naar veerkrachtige kids.
 
Gemeentecup Pajottenland
 
De opener van het badmintontoernooi om 10 u oogt alleszins verrassend en veelbelovend. Allicht niet zozeer om de sportieve prestaties maar wel om de bijzondere deelnemers aan dat deel. Het zijn immers de zes Pajotse gemeenten die het dan tegen elkaar opnemen in de strijd om de Pajotse Gemeentecup. Iedere gemeente van het Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen) mag daartoe uitsluitend een ploeg afvaardigen en opstellen die enkel en alleen maar bestaat uit haar burgemeester, schepenen of raadsleden. “De winnende gemeente mag alleszins de trofee van 'warmste badmintongemeente van het Pajottenland' mee naar haar gemeentehuis nemen”, stelt Geert nog.
 
Dubbelspel
 
Doorlopend tot 20 u is er dan verder ook het groots recreantentoernooi voor dubbel dames en heren evenals gemengd in de categorieën beginners en gevorderden. Inschrijven kan via arp@telenet.be of de site van badminton Vlaanderen – toernooi Herne 21/12. Deelnemen kost 10€ per persoon en per discipline.
 
Kersthappening
 
Gelijklopend vanaf 10 u organiseren de jeugd van FC Herne en de recreanten van BC Herne vanuit de kantine ook een kersthappening. Dat zou dan moeten uitgroeien tot een gezellig feest om 2019 feestelijk af te sluiten samen met alle spelers, speelsters, trainers, supporters, bestuur en vrijwilligers. Met een wandeling, een après-skibar en een heerlijke spaghetti bolognaise (aan een democratische prijs van 15€ doch graag vooraf inschrijven) zien ook die activiteiten er best aardig en attractief uit.
Meer info en inschrijvingen via arp@telenet.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020

archief