HERNE - Twee kerstmarkten tijdens éénzelfde weekeinde

HERNE - Twee kerstmarkten tijdens éénzelfde weekeinde

Dk
HERNE - Twee kerstmarkten tijdens éénzelfde weekeinde van 14 en 15 december - © Deschuyffeleer
 
De_kring
HERNE - Twee kerstmarkten tijdens éénzelfde weekeinde van 14 en 15 december - © Deschuyffeleer
 

Ook in Herne blijven de kerstmarkten de kop opsteken. Op zaterdag 14 december is er één in het Dominicanessenklooster en een dag later, op zondag 15 december is het te doen in de feestzalen De Kring. De opbrengsten van beide organisaties zijn bestemd voor een goed doel.

Dominicanessenklooster – Herne Leeft - Winter Wonderland
Vooreerst is er op zaterdag vanaf 11 u de kerstmarkt van Herne Leeft! in het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat. Deze activiteit begint met een eucharistieviering die de medewerking krijgt van het Legatokoor. Na de mis biedt de organisatie de mogelijkheid ter plaatse te tafelen. Zo kunnen mits voorafgaandelijke inschrijving plaatsen gereserveerd worden voor een driegangen maaltijd. Om 13u is dan de opening voorzien van de kerstmarkt met standjes zowel binnen in het klooster als in de kloostertuin. Het traditioneel aanbod van stands met geschenkartikelen, natjes en droogjes wordt  ook dit jaar aangedikt met stands met tweedehandsspeelgoed. De organisatie gaat uit van een handvol vrijwilligers en hun sponsors  Crystal Stick, Laurentia en Catering Verootje. Gangmaker is Veerle Van der Steen.
De Kring – Zonnelied/De Pionier vzw
Op zondag 15 december van 13 tot 18 u dan weer maakt de kerstman met zijn geschenkjes voor groot en klein zijn opwachting in de feestzalen De Kring in het centrum ter gelegenheid van de 3de kerstbeurs. Die organisatie is een samenwerking met de vzw Zonnelied – De Pionier die dienstverlening aanbiedt voor mensen met een beperking zowel residentieel als in dagopvang. Die vzw heeft zo onder meer vestigingen in Tollembeek (Oude Pastorij), in Gooik, Roosdaal en Lennik.
Ook hier biedt de beurs de bezoekers de gelegenheid te snuisteren langs tal van kraampjes, te proeven van flink wat lekkers en alsnog een leuk eindejaarscadeautje op de kop te tikken. Verschillende standhouders tonen hun talenten, kunsten en ambachten. Voor de kinderen is er bovendien een tekenwedstijd waarbij iedereen in de prijzen valt. Er is ook gelegenheid om een leuk kiekje met de kerstman te maken. Iedereen is welkom en de inkom is gratis. Standhouders betalen 5 euro dat eveneens gaat naar Zonnelied.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer Affiche
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020

archief