Ook in HERNE zijn de blauwe kousjes terug op post

Ook in HERNE zijn de blauwe kousjes terug op post

Kromstraat_2020__3_
Ook in HERNE zijn de blauwe kousjes terug op post - © Deschuyffeleer
 
Kromstraat_2020__4_
Ook in HERNE zijn de blauwe kousjes terug op post - © Deschuyffeleer
 
Kromstraat_2020__2_
Ook in HERNE zijn de blauwe kousjes terug op post - © Deschuyffeleer
 

Wie zoekt naar verrassend mooie stukjes natuur moet het niet altijd ver gaan zoeken. Ook dichtbij valt er heel wat lentepracht te ontdekken. Dat het Hallerbos prat gaat op zijn weelderig hyacintentapijt is volkomen terecht. Alleen jammer dat het coronavirus dit jaar roet in het eten strooit waardoor velen het tafereel daar deze lente zullen moeten missen.

Wie dezer dagen toch een mooie partij boshyacinten wil bewonderen hoeft daarom niet per sé naar Halle te trekken. Boshyacinten, ook nog wilde hyacinten en blauwe kousjes genoemd, groeien heus niet alleen op plekken waar natuurtoeristen zich maar al te graag verdringen. Ook in Herne valt er nu langzaam maar zeker zo’n opvallend en schitterend spektakel te ontdekken.
Geprangd tussen de Aerebeekvallei en de Ekkelenbergstraat, haast pal in het centrum van het Groene Kwadrant,  herbergt het Broeckhovebos aan de Kromstraat thans fraaie gedeelten waar de blauwe hyacinten weelderig tieren en vooral de talrijke fietsers die Tembroek willen trotseren moed toewensen.
Voor de kijklustigen: kijken mag maar aankomen niet! Want het Broeckhovebos is privé-eigendom. Denk er aan: de natuur is een geschenk aan de mensheid en een habitat voor planten en dieren. Heb respect!
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief