HERNE- Vief leeft mee met wel en wee in het rusthuis

HERNE- Vief leeft mee met wel en wee in het rusthuis

20200414_143707
HERNE- Vief leeft mee met wel en wee in het rusthuis - Foto ingezonden
 
20200414_114444
HERNE- Vief leeft mee met wel en wee in het rusthuis - Foto ingezonden
 

Ook Vief Herne-Herfelingen-St-Pieters-Kapelle, het knooppunt van en voor 50-plussers en gepensioneerden, is gelukkig met de zopas aangekondigde nieuwe quarantaineregels voor de rusthuisbewoners.  Na een periode van toch al 33 dagen ingrijpende quarantaine voor hun welzijn maken die regels thans enigszins komaf met hun eenzaamheid, hun angst en hun ontzettend verlangen naar een bezoeker van eigen bloed.

Toen Vief-voorzitter Jeanine Berckmans gisteren gepakt met een paar kilo’s paaseitjes haar opwachting maakte aan het wzc St-Felix was het nog met gemengde gevoelens wachten op wat de Nationale Veiligheidsraad vandaag zou beslissen.
Meeleven
“Gezien ook ons gezellig samenzijn met de traditionele paasviering dit jaar niet is kunnen doorgaan heeft ons bestuur met veel empathie beslist om enkele kilo's paaseitjes te kopen en te schenken aan de mensen die zich dagelijks inzetten voor de verzorging en aan de bewoners van het rusthuis. Vele van die bewoners zijn trouwens, zo niet Vief-leden van weleer, dan wel familie of vrienden van onze leden.
Volgens alle virologen zullen wij nog maanden met het Covid 19-virus moeten samenleven. Vief Herne is begaan met de gezondheid en de bescherming van haar leden en schrapt daarom alle activiteiten tot na de zomer.
Het heeft geen zin om samenkomsten of gezellige namiddagen te organiseren zolang het virus in staat is de gekende en bedroevende ellende te veroorzaken. Als seniorenvereniging hebben wij overigens ook de taak iedereen er op te wijzen dat handen wassen, afstand houden en ieder in ‘zijn kot blijven’ zonder twijfel haast een garantie zijn om deze moeilijke tijden gezond en wel te overbruggen.
Wij zijn uiteraard heel gelukkig dat in het verleden velen onder ons hebben kunnen genieten van onze lessen smartphone en tablet. Die kennis komt thans iedereen bijzonder goed van pas om onderling contact te houden.
Hierbij een groet aan iedereen en graag tot later”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief