HERNE – Fase 1B betekent ook voor Galerie Art Valley een mogelijke eerste expo in juni

HERNE – Fase 1B betekent ook voor Galerie Art Valley een mogelijke eerste expo in juni

Art_valley_joelle_johan
HERNE – Fase 1B betekent ook voor Galerie Art Valley een mogelijke eerste expo in juni - © Deschuyffeleer
 
Dji_0393
HERNE – Fase 1B betekent ook voor Galerie Art Valley een mogelijke eerste expo in juni - Foto ingezonden
 
Img_0004
HERNE – Fase 1B betekent ook voor Galerie Art Valley een mogelijke eerste expo in juni - Foto ingezonden
 

Voor Joëlle Van Oers en Johan Laurent moest dit voorjaar, en vooral de maand maart, met hun 1ste Art Valley on Tour, de veiling 'H'art voor Tara en de opening van de beeldentuin de voorbode worden van een succesvol kunstjaar. Maar daar heeft de coronaduivel evenwel anders over geoordeeld. Beide kunstliefhebbers incasseerden daarbij de ene mokerslag na de andere. “Ook wij hebben gisteravond aandachtig geluisterd naar de nieuwe beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Als de datum van 11 mei blijft gelden als opener van alle winkels bestaat er ook voor ons nog de mogelijkheid dat onze eerste expo van het jaar in de loop van juni zou kunnen doorgaan.”

Art Valley on Tour  
 
“Het was op de vooravond van ons grootste en mooiste event Art Valley on Tour dat wij moesten vernemen dat ook alle culturele activiteiten niet langer konden plaatsvinden. De tentoonstelling in het kasteel Coloma op 13-14-15 maart in zijn eerste editie had alles mee om uit te groeien tot een topgebeuren. Ook de weergoden verkeerden blijkbaar eindelijk in een goede luim en overgoten dat weekend met heerlijk zonnig weer. Er was veel positieve respons. De verwachtingen naar de opkomst van het publiek, waaronder allicht veel nieuwkomers, waren veelbelovend. Wij maakten ook kans op het aantrekken van meerdere nieuwe kunstenaars. Maar jammer genoeg voor ons misliepen wij door de annulering zo goed als zeker een resem verkopen van waardevolle kunstwerken. Niet gedraald echter. Wij hebben inmiddels al een nieuwe datum vastgelegd naar komend jaar toe. Dat wordt dan het weekend van 12-13-14 maart op dezelfde prachtige locatie.
 
H'art voor Tara
 
Ook de voorbereiding van onze veiling H'art voor Tara liep bijzonder goed. Wij genoten veel medewerking van kunstenaars en de belangstelling naar het gebeuren toe ging alsmaar crescendo. Voorlopig dus ook een gemiste kans voor een mooie opbrengst ten bate van Tara. Wij hebben inmiddels wel het weekend van 01 en 02 augustus in onze agenda's aangevinkt voor een tweede aanzet. Op voorwaarde uiteraard dat dergelijke bijeenkomsten dan al zouden mogen plaatsvinden.
 
Beeldentuin
 
De voorziene opening van onze beeldentuin zagen wij eveneens aan onze neus voorbijgaan. De beelden waren net het weekend voor de lockdown al in de tuin opgesteld. En ook de eerste twee expo's in onze galerij dienden wij te annuleren en te verschuiven naar volgend jaar.
     
Bij al deze tegenslagen komt ook nog dat wij helaas geen aanspraak kunnen maken op een ondersteuningspremie. De basis voor toekenning voor zelfstandig bijberoep waren de cijfers van de omzet 2017, evenwel ons jaar van opstart met veel kosten.
 
Aanpassen
 
De bezoekers kunnen dat dan wel ook combineren met een mooie wandeling of fietstocht in het mooi glooiend Pajots landschap en er zo een fijne daguitstap van te maken.
 
Wij gaan ervan uit dat een kunstwerk nog altijd 'live' moet kunnen bekeken en aangevoeld worden. Voorlopig kunnen belangstellenden evenwel steeds terecht op  www.artvalley.be en op onze Facebookpagina  waar alle werken voorgesteld zijn. Mensen die toch verdere interesse zouden betonen kunnen ons altijd contacteren via mail joelle.van.oers@telenet.be of gsm 0476/46.94.65 voor verdere info en afspraken.
 
Voor de zomermaanden juli en augustus voorzien wij ook onze openingsdagen en -uren aan te passen. Als het zou mogen zou onze Galerie dan extra in de week van woensdag tot vrijdag geopend zijn van 13u30 tot 17u, op zaterdag van 16u tot 19u en op zondag van 14u tot 18u.
 
Workshops
 
Door de coronacrisis hebben wij dit voorjaar de workshopateliers met Joëlle jammer genoeg eveneens moeten annuleren evenals de workshop 'experimenteel schilderen' die voorzien was op 3 mei in het Dominicanessenklooster. Voor die laatste werd inmiddels een nieuwe datum gepind op 11 oktober 2020. Wat de workshops in eigen atelier betreft hopen we zo vlug mogelijk opnieuw van start te kunnen gaan. Hoogstwaarschijnlijk wordt dat ook juni”.
 
Als creatieve duizendpoot weet Joëlle zich dezer dagen alleszins toch nog goed bezig te houden. Van de tijd die ze tevoren te weinig had maakt ze nu onder meer goed gebruik om zich verder te wagen aan haar geliefkoosde hobby: het schilderen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief