Hoe HERNE zijn inwoners bevoorraadt in mondmaskers

Hoe HERNE zijn inwoners bevoorraadt in mondmaskers

Mondmaskers
Hoe HERNE zijn inwoners bevoorraadt in mondmaskers - © Deschuyffeleer
 

Opnieuw is stikkend en naaiend Herne thans druk in de weer om de inwoner van 12 jaar en meer te voorzien van een beschermend masker. Dit om de bevolking ook ten tijde van de versoepelde lockdown van dienst te kunnen zijn. Niet minder dan 37 vrijwilligers gaven in die zin een positief gevolg aan de gemeentelijke oproep van afgelopen weekend. Die maskers kunnen worden voorzien van een filter.

Een eerste fase had zijn beslag eind maart. Toen werden 800 eigengemaakte stoffen maskers verdeeld in de zorgsector. In een tweede fase was ook Herne samen met onder meer de gemeenten van Pajottenland+ gelukkig met de schenking van de Group Colruyt van duizenden FFP2-mondmaskers die eveneens ter beschikking werden gesteld van die mensen die nauw betrokken zijn bij de medische diensten, de verzorging en de verpleging.
Nu in een derde fase is de gemeente opnieuw aan het stikken en naaien geslagen om ook die mensen die vanaf 4 mei terug aan naar school of naar het werk gaan en dan ook het openbaar vervoer dienen te gebruiken te voorzien van het verplicht beschermingsmateriaal.
In eerste instantie wordt vooral gedacht aan de scholieren en de pendelaars. Zij mogen zich zonder afspraak nu zaterdag 2 mei van 10 tot 12 u aanbieden aan het gemeentehuis. Op vertoon van hun identiteitskaart EN van hun abonnement op het openbaar vervoer zullen zij dan een stoffen masker ontvangen. Wie zijn mondmasker die zaterdag niet kan ophalen kan een andere afspraak maken. Vanaf maandag 4 mei mogen zij zich ook tijdens de kantooruren aanmelden op het gemeentehuis. De makers mogen in beide gevallen ook afgehaald worden voor derden. Wel dient dan de identiteitskaart EN het abonnement op het openbaar vervoer van de begunstigde te worden voorgelegd.
In een volgende fase verwacht het bestuur een levering van in totaal 31 000 maskers die voortvloeit uit een samenaankoop met de gemeenten Bever, Galmaarden, Lennik en Pepingen. Die zullen dan aan de voltallige bevolking van boven de 12 jaar (5900) verdeeld worden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief