HERNE - Het CD&V-afdelingsbestuur houdt Patrick De Vos aan boord

HERNE - Het CD&V-afdelingsbestuur houdt Patrick De Vos aan boord

Zoete_inval
HERNE - Het CD&V-afdelingsbestuur houdt Patrick De Vos aan boord - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van de breed uitgesmeerde berichtgeving in meerdere persmedia dit weekend over het vaststellen door de politie Pajottenland zondag één week geleden van het blijkbaar niet respecteren van de coronamaatregelen door de uitbater van het café De Zoete Inval in Herfelingen is er op de sociale media in de loop van ‘moederdag’ een hele onhoffelijke heisa ontstaan. Daarbij werd de uitbater door sommigen figuurlijk aan het kruis genageld. Anderen dan weer die uiteraard ook het foutief gedrag van de uitbater en van zijn bezoekers beaamden, stelden zich enigszins meer terughoudend op in de gedachte dat het leven alleen kan achterwaarts begrepen worden, maar dat het voorwaarts moet geleefd worden.

Daar zowel in de berichtgeving in de pers als in de facebookreacties expliciet ook werd verwezen naar de plaatselijke politieke achtergrond van uitbater Patrick De Vos als gewezen schepen en als huidig gemeenteraadslid voor de CD&V noopte dat tot een alerte reactie van het plaatselijk partijbestuur onder het voorzitterschap van Saskia Vos.
De inval van vorige week zondag van de politie na een tip bracht in de anders zo rustige dorpskom van Herfelingen uiteraard flink wat beroering teweeg. De politie kwam immers in allerijl ter plaatse met verschillende ploegen om de gebruikelijke vaststellingen te doen. In de gelagzaal troffen de agenten naast de uitbater ook nog een aantal bezoekers aan die allen eveneens geïnterpelleerd werden.       
Saskia Vos: “Toen het bericht binnensijpelde dat ons gemeenteraadslid Patrick De Vos betrokken is bij een overtreding op de coronamaatregelen in zijn café was ook onze plaatselijke CD&V-afdeling met verstomming geslagen. Niemand had verwacht dat Patrick zich hieraan zou bezondigen. Het kan mensen in gevaar brengen en het is absoluut geen goed voorbeeld. Dit hoort gewoonweg niet. Gezien de ernst van de situatie waarin we ons in deze periode bevinden, vinden we als burgers maar ook als politici dat dit niet door de beugel kan.
Patrick is in Herne en meer bepaald in Herfelingen al tientallen jaren gekend als stuwende kracht achter het verenigingsleven, motor van het Bavocentrum en een vriend van velen. Hij beseft heel goed dat wat hij deed compleet fout is en hij zal dan ook allicht een forse boete hiervoor niet ontlopen.
CD&V Herne wenst hierbij mee te geven dat in tijden als deze en bij ongelukkige voorvallen als dit heel specifieke het niet zozeer een standpunt is van een politieke partij dat cruciaal is. Wat vandaag telt is burgerzin. En dit hebben we ook ten aanzien van onze partijgenoot, collega en vriend getoond en uitgesproken: wat je deed, was fout en is geenszins voor herhaling vatbaar. Maar tegelijk erkennen we ook dat niemand zonder fout is en dat we dus geen bruggen onherroepelijk dienen op te blazen. 
We hopen van harte dat een gebeurtenis als deze, hoe jammer ook, moge inspireren om met z’n allen blijvend de nodige burgerzin aan de dag te leggen om elkaar als medemens te wijzen op wat van ons allemaal en individueel verwacht wordt in de strijd tegen de onzichtbare coronavijand. Alleen zo kunnen we samen die strijd winnen. En heel waarschijnlijk komen we daar achteraf als samenleving ook nog eens sterker uit ook”. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2020

archief