HERNE – Politie smoort Braziliaans salsafeestje in de Klein Leenstraat

HERNE – Politie smoort Braziliaans salsafeestje in de Klein Leenstraat

Politie_braziliaans_feestje
HERNE – Politie smoort Braziliaans salsafeestje in de Klein Leenstraat - © Deschuyffeleer
 

De politie heeft zaterdag in de vooravond een bijeenkomst van een 15-tal personen in een gerenoveerde woning in de Klein Leenstraat laten stilleggen. Dat feestje druiste in tegen de gangbare maatregelen in de strijd tegen het coronavirus en ging gepaard met flink wat lawaaihinder. Het waren buurtbewoners die de aandacht van de politie op het voorval trokken. Die stelden verschillende processen-verbaal op. De feestvierders mogen zich allicht mettertijd verwachten aan een fikse boete.

Het was al enige tijd duidelijk voor buurtbewoners en wandelaars die geregeld de anders zo rustige Klein Leenstraat aandoen dat de Braziliaanse bewoners het duidelijk niet zo nauw namen met het respecteren van de coronamaatregelen. Zo kregen zij er blijkbaar meermaals bezoek van familie en vrienden uit het Brusselse. Zaterdag was er dan blijkbaar een tuinfeest aan de gang met een geurige barbecue, opzwepend discomuziek en zwoele salsamuziek. De bewoners en hun gasten moeten er zich wel van bewust geweest zijn dat hun samenzijn in deze coroanadagen niet door de beugel kon. De auto's en de moto's van de bezoekers waren immers duidelijk verdekt opgesteld.
 
De politie kwam omstreeks 17u met vier ploegen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Daartoe sloten zij onder meer met hun voertuigen de toegangen tot de Klein Leenstraat af. Na de tussenkomst van de politie dropen de feestvierders bijzonder schoorvoetend geleidelijk aan af. Dit ging nog eens gepaard met veel motorengebrul en hinder voor de buurtbewoners.
 
Eerste commissaris Serge Roelens van de politie Pajottenland bevestigt de feiten. “Bijeenkomsten en samenscholingen blijven verboden. We houden dan ook gericht toezicht op ‘hotspots’ voor samenscholingen. Zo’n bijzonder aandachtspunt is een locatie waarvan de politie via interne informatie weet heeft van een verhoogd risico op samenkomen van personen. Met veel alertheid volgen we alles op. Naast onze controles op de grotere wegen patrouilleren we ook langs kleinere en rustige wegen met niet alleen onze erkenbare voertuigen maar ook met anonieme wagens”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 21 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 nov 2020

archief