Vlaanderen voorziet 82.143,29 euro voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in HERNE

Vlaanderen voorziet 82.143,29 euro voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in HERNE

Spor_jeugd_cultuur_steun
Vlaanderen voorziet 82.143,29 euro voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in HERNE - © Deschuyffeleer
 

Vlaanderen trekt € 87 miljoen uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten misgelopen hebben. Hiervan zijn 82.143,29 euro voorzien voor Herne. Minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Sport Ben Weyts menen dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven. “Alles begint in de lokale verenigingen”, zeggen Jambon en Weyts. “Zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona mee vorm te geven.”

Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. “We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen mee dekken”, zegt Weyts. “Maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”
 
“Vlaanderen voorziet € 82.143,29 euro voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Herne”, zegt lokaal N-VA- voorzitter Jonas De Boeck. “Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in onze gemeente Herne mee vorm te geven.” Als N-VA Herne rekenen we er op dat het gemeentebestuur in overleg met de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen tot een correcte verdeling komt van de toegekende financiële steun.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief