Relanceplan voor de lokale economie HERNE, effenaf straf!

Relanceplan voor de lokale economie HERNE, effenaf straf!

Relance_economie_herne
Relanceplan voor de lokale economie HERNE, effenaf straf - © Deschuyffeleer
 

De coronacrisis en de daaruit voortvloeiende sluitingen heeft de plaatselijke handels- en horecazaken zwaar getroffen. Naast het nemen van ondersteunende maatregelen zoals de tijdelijke website www.warmherne.be , vloerstickers voor alle handelaars en een Facebook-campagne ter ondersteuning van de lokale economie, geeft het gemeentebestuur inmiddels nog een belangrijke impuls aan de heropleving van de lokale economie. Daartoe wordt thans uitgepakt met een sterk relanceplan. Dat behelst drie grote acties die uiteindelijk de plaatselijke handels- en horecazaken moeten te goede komen: een waardebon van 15€ per Herns gezin, een horeca-stempelkaartwedstrijd en een fotowedstrijd. Bij die twee wedstrijden, die overigens ook openstaan voor deelnemers van buiten Herne, zijn er in totaal voor 6.000€ aan bij de Hernse handelaars te besteden waardebonnen te winnen.

Waardebon van 15€ voor elk Herns gezin
Het gemeentebestuur voorziet voor elk Herns gezin een waardebon van 15€, opgesplitst in twee delen. Het eerste deel van 7,5€ is exclusief te spenderen in de Hernse horecazaken. Die blijken het hardst getroffen te zijn door de coronacrisis. Hen een extra boost geven is dan ook zeer cruciaal. Het tweede deel van 7,5€ is vrij te spenderen bij alle Hernse handelaars, contactberoepen en horecazaken. 
De bonnen zijn geldig tot en met 31 december 2020 en bevinden zich in het speciale corona-infomagazine dat eind juli bedeeld werd door vrijwilligers.
HORECA-stempelkaart wedstrijd – doe mee en win!
In hetzelfde speciale corona-infomagazine trakteert het gemeentebestuur elk Herns gezin eveneens op een HORECA-stempelkaart. Door er op uit te trekken en frequent de Hernse horecazaken te bezoeken en er iets te consumeren, kan men de nodige stempels verzamelen en prijzen winnen. Het is de bedoeling om 4 stempels van 4 verschillende Hernse horecazaken te verzamelen. 1 aankoop geldt voor 1 stempel. In de horecazaken en in het gemeentehuis zijn extra stempelkaarten verkrijgbaar. Door een volle stempelkaart ingevuld binnen te brengen bij de gemeentelijke dienst ‘vrije tijd’ ten laatste op 31 oktober 2020 maakt men kans om één van de waardebonnen te winnen.
Er zijn met deze wedstrijd 2 x 500€, 4 x 250€ en 10 x 100€ aan waardebonnen te winnen. Uit alle ingediende stempelkaarten worden derhalve 16 eindwinnaars geloot. De loting gebeurt door het college van burgemeester en schepenen in het bijzijn van de voorzitter van het platform vrije tijd. 
SAMEN mooie foto’s maken – doe mee en win!
Als derde pijler van het relanceplan ten voordele van de Hernse horeca- en handelszaken organiseert het gemeentebestuur een fotowedstrijd met als doel de toeristische en recreatieve troeven van Herne in de kijker zetten. Door tijdens een wandeling of fietstocht mooie beelden in onze gemeente digitaal vast te leggen en door te sturen naar ikdoemee@herne.be ten laatste op 31 oktober 2020, kan men zo alleszins mooie prijzen winnen. 
Het volledige wedstrijdreglement en de richtlijnen zoals resolutie, maximumgrootte en het doorsturen zijn terug te vinden op www.herne.be onder het e-loket.
Ook met deze wedstrijd zijn er 2 x 500€, 4 x 250€ en 10 x 100€ aan waardebonnen te winnen. Uit alle ingezonden foto’s worden ook hier 16 eindwinnaars beloond. De selectie gebeurt door het college van burgemeester en schepenen in het bijzijn van expert(en) van het adviesplatform vrije tijd. Als extraatje worden de winnende foto’s ook nog eens afgedrukt op een speciaal canvas en tentoongesteld in één van onze gemeentelijke gebouwen.
“Het doel van ons relanceplan is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. We willen onze inwoners de Hernse middenstand laten (her)ontdekken en onze lokale handel een extra boost geven. Uiteraard hopen we dat ook van buiten onze gemeente consumenten onze lokale handel komen ontdekken. Met een waardebon voor elk Herns gezin en de twee wedstrijden hopen we op lange termijn de vruchten ervan te kunnen plukken en een duurzaam verhaal te creëren”, aldus Lieven Snoeks, schepen voor middenstand.
“Verder staat ook nog detailhandel-coaching op het programma. Een coach van de provincie Vlaams-Brabant zal hierbij de nodige ondersteuning bieden en een klare kijk geven om de detailhandelssituatie in onze gemeente in kaart te brengen. Op lange termijn is het de bedoeling een strategisch commercieel plan uit te werken en een detailhandelsvisie uit te schrijven. Meer info hieromtrent volgt te gepasten tijde”, geeft de schepen ook nog graag mee.
In totaal maakt het gemeentebestuur een bedrag van 50.000€ vrij ter ondersteuning van de lokale handel. Dankzij een ingediende aanvraag werd intussen een subsidie toegekend door de provincie Vlaams-Brabant aan Herne van 10.000€. Dit initiatief wordt door de lokale handelaars alleszins positief onthaald.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief