HERNE – Voortaan terug tweewekelijkse ophalingen van het restafval

C21

HERNE – Voortaan terug tweewekelijkse ophalingen van het restafval

Om_de_14_dagen
HERNE – Voortaan terug tweewekelijkse ophalingen van het restafval - © Deschuyffeleer
 

De ophalingen van het restafval in de oranje zakken gebeuren vanaf september opnieuw om de twee weken. De voorbije twee zomermaanden werd het restafval tot algemene genoegdoening van de inwoners wekelijks afgehaald. De overige ophalingen zoals PMD gingen gewoon door. Maar PMD kon en kan ook steeds ingeleverd worden in het recyclagepark.

Wel een meerkost
 
Nu toch al enkele jaren levert het bestuursteam van burgemeester Kris Poelaert een financiële inspanning om tijdens de maanden juli en augustus de ophaling van het restafval wekelijks te laten gebeuren. “Dat betekent wel een meerkost van nagenoeg 8000 euro maar daarmee nemen wij toch heel wat ongemakken voor onze inwoners weg”, zegt eerste schepen en schepen voor milieu Lieven Vandenneucker. “En aan de hand van de reacties mogen wij alleszins besluiten dat die inspanningen worden gewaardeerd”.
 
Voor vele inwoners van vooral kleinere woongelegenheden en appartementen in de alsmaar meer compactere wooncentra betekent de wekelijkse ophaling van het restafval een welgekomen oplossing. In de warmere zomermaanden kunnen zo immers alleszins de geurhinder en de hinder van allerlei ongedierte beduidend geminimaliseerd worden. En allicht kan zo ook sluikstorten enigszins voorkomen worden.
 
Eilanden
 
Naar de toekomst toe voorziet het gemeentebestuur in zijn beleidsplan in de deelgemeenten ondergrondse recyclagecontainers te plaatsen waar de inwoners dan ten allen tijde vermoedelijk niet alleen hun restafval maar ook hun PMD-, papier- en glasafval kunnen komen inleveren. Overigens dient Herne tegen 2022 op jaarbasis de doelstelling van 152 kg restafval per inwoner te halen, alsnog een vermindering met 25 kg. Toekomend jaar dan wordt er in die zin al gewerkt met een uniforme afvalzak en een vernieuwde P+MD-zak voor een groter assortiment aan plastieken zaken.  
 
De eerstkomende ophaling van het restafval, samen met de blauwe PMD-zakken, is nu voorzien op dinsdag 15 september.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 23 apr 2021

archief