HERNE - Nutswerken voorzien in de Lorengstraat en de stationsomgeving

HERNE - Nutswerken voorzien in de Lorengstraat en de stationsomgeving

Werken_stationsomgeving_nov_2020
HERNE - Nutswerken voorzien in de Lorengstraat en de stationsomgeving - © Deschuyffeleer
 
Fase_2_omleiding_-35t__002_
HERNE - Nutswerken voorzien in de Lorengstraat en de stationsomgeving - © Deschuyffeleer
 
Fase_2_omleiding__3_5t
HERNE - Nutswerken voorzien in de Lorengstraat en de stationsomgeving - © Deschuyffeleer
 

Vanaf donderdag 12 november tot en met vrijdag 11 december zal Fluvius nieuwe leidingen aanleggen tussen de Lorengdreef en het kruispunt Stationsstraat-Kouterstraat-Lorengstraat. De Watergroep en Proximus maken van de gelegenheid gebruik om op hetzelfde ogenblik werken uit te voeren aan hun netwerken. Die synergie zorgt voor een meer kostenefficiënte aanpak en resulteert in minder (verkeers)hinder.

Fase 1 vangt aan op  donderdag 12 november om te eindigen op 25 november. De voorbereidende werken starten op 9 november. De werfzone situeert zich aan de overkant van het station met name in de Lorengstraat, tussen het kruispunt met de Lorengdreef en het kruispunt met de Kouterstraat. Om de werken veilig en vlot te laten verlopen, zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht.

Gemotoriseerd en plaatselijk verkeer

De Lorengstraat is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanaf het kruispunt met Lorengdreef tot aan het kruispunt met de F. Minnaertstraat. Bewoners van woningen die zich in de werfzone in de Lorengstraat bevinden kunnen hun woning altijd bereiken ofwel via de Stationsstraat ofwel via de Scherpstraat. De woonwijk in de F. Minnaertstraat blijft steeds toegankelijk.


Een omleiding rond de werfzone wordt ingelegd via de route Stationsstraat, Scherpstraat en Lorengstraat (tot aan Lorengdreef) in beide richtingen. Voetgangers en fietsers kunnen steeds de Lorengstraat doorkruisen.

Station

De parking aan het station bereik je per auto enkel via de Stationsstraat of de Breemstraat. Voetgangers en fietsers kunnen het station uit alle richtingen blijven bereiken.

Fase 2 vangt aan op 25 november en eindigt op 11 december. De werfzone situeert zich enerzijds aan het stationsgebouw en anderzijds in de Breemstraat, langs de overweg en in de Stationsstraat. Met het oog op het veilig houden van de overweg, de werfzone en het verkeer worden ook hier tijdelijke maatregelen genomen.

Gemotoriseerd en plaatselijk verkeer

Eénrichtingsverkeer geldt dan in de Breemstraat vanaf huisnummer 7A tot in de Stationsstraat aan huisnummer 62 met toegelaten richting van Breemstraat naar Centrum. Bewoners van de zijstraat Kouterstraat bereiken en verlaten hun woning enkel via de Stationsstraat, niet via de Breemstraat.

Omleidingen voor doorgaand verkeer worden ingelegd voor de afgeschafte rijrichting:
<3,5 ton: route Scherpstraat, Imbeekstraat, Hogekeerstraat, Breemstraat (N269)>3,5 ton: route Centrum, Edingsesteenweg (N255), Geraardsbergsesteenweg (N495), Breemstraat (N269)

Station

De parking blijft bereikbaar per auto, zij het enkel via de Breemstraat en Lorengstraat.
Voetgangers en fietsers kunnen het station vanuit alle richtingen blijven bereiken.

Meer informatie kan bij: schepen voor openbare werken: Lieven Snoeks, 0476 90 66 79, lieven.snoeks@herne.be en het diensthoofd openbare werken: Xan De Maesschalck, 02 397 11 78, xan.demaesschalck@herne.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 21 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 18 nov 2020

archief