HERNE - Uitstap op Valentijn voor 55+ naar musical Daens

C21

HERNE - Uitstap op Valentijn voor 55+ naar musical Daens

Daens_puurs
HERNE - Uitstap op Valentijn voor 55+ naar musical Daens - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 14 februari (St-Valentijn) 2021 organiseert het gemeentebestuur voor de 55-plussers in de gemeente een coronaproof autocaruitstap naar de musical Daens in het Studio 100 Pop-up Theater in Puurs. Met de herwerkte musical ‘Daens 2.0’ - die in februari in première ging - luidde Studio 100 een nieuw tijdperk in: brengen van musicals voor een volwassen publiek die verhalen uit onze eigen geschiedenis belichten. De voorstelling laat de strijd van priester Adolf Daens tegen de sociale wantoestanden aan het eind van de 19e eeuw in Aalst zien.

Beklijvende topvoorstelling

Recensie van Viviane Redant in Klassiek Centraal: “Omdat het verhaal zo universeel blijft pakt Studio 100 met een remake uit ‘Daens.2.0’. Geen blauwdruk, maar visueel compleet anders en rijker. Een productie waar 12 miljoen euro tegenaan gegooid werd. Het script werd herschreven met Gert Verhulst als inspirator en creatieve motor. Hij is ook de bedenker van de rijdende tribunes en de 9 gigantische led-walls. Dirk Brossé schreef nieuwe muziek met een symfonische score, uitgevoerd door het Symfonieorkest Vlaanderen. Regisseur Frank Van Laecke trekt in deze nieuwe versie weer zijn trukendoos open om de inhoud overweldigend rijk te presenteren, met scènebeelden die in een filmische voorstelling op het netvlies blijven hangen. De opbouw van het spektakel is heel knap in een evenwichtige dosering van groeps-en soloscènes, van brute kracht naast intimistische scènes en van volkse taferelen naast de hoge levensstandaard van de bourgeoisie en de hoge clerus. Een scène is een leegte vol mogelijkheden en die wordt in Puurs virtuoos ingevuld”.

Aalst anno 1888

De musical Daens neemt de toeschouwers terug mee naar het Aalst van 1888. Een groot deel van de  bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken. Arbeiders en arbeidsters worden er misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren. Zo is de situatie die priester Adolf Daens, na een conflict met bisschop Stillemans, er aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst. Daens neemt het op voor de arbeidende klasse en verzet zich dan ook tegen de ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken.

De titelrol wordt vertolkt worden door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting neemt de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich en Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet werd gecast als Charles Woeste.

Toemaatjes

  • De opstapplaatsen zijn aan de kerk van Herfelingen om 15u45 en  in het centrum van Herne om 16u.
  • De voorstelling vangt aan om 18 u en duurt 2 u.
  • De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  • Tijdens de voorstelling zullen er paarden en honden op de scène staan.
  • Er is een gratis vestiaire aanwezig.
  • Het is verplicht om rugzakken en andere grote voorwerpen in de vestiaire achter te laten
  • Een ticket voor de musical Daens kan ook ‘het’ perfect cadeau zijn voor onder de kerstboom of voor Valentijn
  • Indien op 14 februari 2021 de voorstelling wegens coronaregels niet zou kunnen doorgaan, blijven de tickets geldig voor de vervangvoorstelling op een latere  datum.

Inschrijven kan tot 31 december 2020 via deze link op de gemeentelijke website.

Kostprijs: €55 per persoon, vervoer inbegrepen.

Meer info: Carine Van de Velde: 02 397 11 69 – carine.vandevelde@herne.be 

Bekijk de televisiespot via deze link  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief