HERNE – Hanne Verbruggen heeft haar olympisch ticket voor Tokio op zak

C21

HERNE – Hanne Verbruggen heeft haar olympisch ticket voor Tokio op zak

Hanne_verbruggen1
HERNE – Hanne Verbruggen heeft haar olympisch ticket voor Tokio op zak - © Deschuyffeleer
 

Bij de eerste gelegenheid die zich aandiende voor het afdwingen van een ticket voor de marathon tijdens de komende Olympische Spelen in Tokio heeft lange afstandsloopster Hanne Verbruggen (27) uit Sint-Pieters-Kapelle met succes uitgehaald. Gisteren in het Spaanse Valencia wist Hanne met een tijd van 2u29min14sec niet alleen haar persoonlijke besttijd over de 42,195 km te verpulveren maar dook zij ook onder de strakke olympische limiettijd van 2u29min30sec. Met haar deelname aan Tokio 2021 wordt dan ook een ambitieuze kinderdroom werkelijkheid.

Valencia blijkt Hanne goed te liggen. Verleden jaar liep zij daar ook al met 2u35min haar eerdere persoonlijke besttijd. De atlete die aangesloten is bij VITA Ninove nam pas in 2015 de atletiekdraad daadwerkelijk op. Zij wist in die vrij korte tijd toch al een indrukwekkend palmares bij elkaar te lopen met onder meer meerdere Belgische kampioentitels zowel op de piste als op de weg over verschillende afstanden. Ook mocht zij al twee keer deel uitmaken van de Belgische ploeg voor het Europees crosskampioenschap voor landenteams. In Herne werd zij in 2018 uitgeroepen tot sportpersoon van het jaar.

Hanne kan zich nu in alle rust en hopelijk in de beste omstandigheden voorbereiden op haar deelname aan de olympische marathon in Tokio die normaliter gelopen wordt op zondag 1 augustus 2021.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief