HERNE – Maandag 11 januari afvalinzameling in een nieuw kleedje – Ook kerstbomen toegelaten

C21

HERNE – Maandag 11 januari afvalinzameling in een nieuw kleedje – Ook kerstbomen toegelaten

Afvalophaling_vanaf_jan_2021
HERNE – Maandag 11 januari afvalinzameling in een nieuw kleedje – Ook kerstbomen toegelaten - © Deschuyffeleer
 
Kalender_2021
HERNE – Maandag 11 januari afvalinzameling in een nieuw kleedje – Ook kerstbomen toegelaten - © Deschuyffeleer
 

Vanaf maandag 11 januari 2021  gebeurt de afvalinzameling ook in Herne volgens een nieuw stramien. Vanaf dan gebeuren alle ophalingen op éénzelfde dag: de MAANDAG. Voortaan is er ook een ZWARTE zak voor het restafval, een LICHTGROENE zak wordt de nieuwe gft-zak terwijl het pmd zijn BLAUWE zak behoudt. In dat kader kreeg iedere inwoner alvast al de ‘Afvalkrant van Intradura’ in de bus met nadere toelichting over wat in welke zak hoort en ook de gemeentelijke afvalkalender 2021. Belangrijk voor die allereerste ophaling op maandag 11 januari is dat ook de kerstbomen worden meegenomen. Het gaat hier uiteraard alleen om natuurlijke kerstbomen zonder pot of versiering. Een houten kruis of wortels zijn toegelaten.

Nieuw voor de pmd-zak is dat de sorteerregels worden uitgebreid en ook opvallend nieuw is dat samen met de gft-zak ook snoeihout met een maximaal volume van 0,5m³ en samengebonden zal mogen aangeleverd worden. Intradura blijft verder één keer per maand  papier en karton ophalen en het recyclagepark in de Scheibeekstraat blijft het hele jaar toegankelijk op maandag, woensdag en zaterdag gedurende een aantal uren. Van 1 maart tot 30 november is dat park bijkomend ook nog op vrijdag open. Alle nuttige informatie is daarenboven vanaf maandag 11 januari te lezen op de vernieuwde gemeentelijke website.

Uniforme zakken en tarieven

Eén regio, één prijs. Intradura sprak voor de restafval- en gft-zakken een gemeenschappelijk tarief af met alle deelnemende lokale besturen. De prijs van de pmd-zakken verandert niet. De prijs van de zwarte zak wordt naargelang de inhoud 2 € (60 liter), 1 € (30 liter)  of 0,5 € (15 liter) . Voor de lichtgroene gft-zak is dat 1 € (60 liter), 0,5 € (30 liter) en 0,25 € (15 liter).

In elk van de 17 deelnemende steden en gemeenten zullen de afvalzakken kunnen aangeschaft worden, dus niet alleen in de vertrouwde buurtwinkel maar ook in de verkooppunten in de andere buurgemeenten.

Intradura verzekert de huis-aan-huis-ophalingen in onder meer Asse, Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Linkebeek, Merchtem, Opwijk, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat en Wemmel. 

Tijdens de overgangsperiode van januari tot eind juni 2021 kunnen zowel oude als nieuwe afvalzakken buitengezet worden. Een grote voorraad bestaande oranje afvalzakken inslaan heeft weinig zin want ze mogen maar tot eind juni 2021 aangeboden worden. Wie toch een te grote voorraad heeft informeert dan best tijdig buren, familie, vrienden om zakken te kunnen overnemen.

Mede met de nieuwe regeling kan iedereen alvast zijn of haar steentje bijdragen tot het verminderen van restafval door bewust te sorteren hetgeen ten goede komt én voor het milieu én voor zijn of haar geldbeugel. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief