HERNE - Kunstcentrum Art Valley stelt nieuwe beeldentuin open.

HERNE - Kunstcentrum Art Valley stelt nieuwe beeldentuin open.

Naamloos
HERNE - Kunstcentrum Art Valley stelt nieuwe beeldentuin open - © Deschuyffeleer
 

Vanaf zaterdag 13 maart tot eind oktober kan kunstgalerij Art Valley in de Heydestraat 6 in Sint-Pieters-Kapelle opnieuw prat gaan op een mooie verzameling kunstwerken in haar beeldentuin. Niet minder dan 19 kunstenaars stellen er dan sculpturen tentoon in een uitermate fraai decor aan de rand van het Pajottenland. De jongste jaren hebben eigenaars Joëlle Van Oers en Johan Laurent hun knus stekje weten uit te bouwen tot een alom gewaardeerd kunstcentrum dat een bezoek meer dan waard is. De beeldentuin is te bezoeken alle zaterdagen en zondagen tussen 14 en 18 u of op afspraak.

Een verrassende ontdekkingstocht

In de nieuwe beeldentuin nodigen meer dan 50 sculpturen van niet minder dan 19 verschillende kunstenaars waaronder één uit Frankrijk en twee uit Nederland de bezoekers uit op een verrassende ontdekkingstocht met unieke creaties in onder meer glas, metaal, brons, steen, keramiek, inox, mineralen en kristal. De kunstenaars zijn Emmanuel Bellemans, François Canart, Christophe Cayla (Fr), Lebuïn D’Haese, Isabelle de Bellefroid, Gerda De Jonghe, Ann Geirnaerdt, Kaatje Grauls, Raph Janssen, Loes Knoben (Nl), Damien Moreau, Stacy Ons, William Roobrouck, Jeannine Rosseel, Philippe Stévenart, Liliane Van der Elst, Christa Van Stichel, Geert Verstappen (Nl) en Bea Willems.

Gepassioneerd door kunst en natuur

Het was in 2011 dat Joëlle en Johan, gepassioneerd door kunst en natuur, Art Valley opstartten voor openlucht kunstevents. Dankzij onder meer de studies van Joëlle als galerijhoudster en de evolutie van hun concept besloten ze mettertijd hun woonkamer in te richten als huiskamergalerij en hun tuin als beeldentuin. Vorig jaar nog pakten zij ook nog eens uit met Art Valley on Tour waarbij zij tentoonstellingen opzetten onder meer in het Colomakasteel in Sint-Pieters-Leeuw en de papiermolen Herisem in Alsemberg.

Kunst toegankelijk maken

“Wij houden steeds onze visie aan en dat houdt dan in dat wij willen kunst toegankelijk maken voor alle publiek in een authentieke landelijke omgeving en dit in een gemoedelijke sfeer met een kwaliteitsvolle aanpak”, benadrukt Joëlle, die in haar atelier ook geregeld workshops leidt.  

Art Valley telt met Dominique Cambon, Cynthia Evers, Liliane Van der Elst, Jehan Versluys en Barbara Vos ook nog vijf vast verbonden kunstenaars.

Meer info op www.artvalley.be of via 0476/46.94.65.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 17 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 16 apr 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 08 apr 2021

archief