HERNE – Kinderen en hun begeleiders zijn welkom op de Dominicanessensite

C21

HERNE – Kinderen en hun begeleiders zijn welkom op de Dominicanessensite

20210329_111036_1
HERNE – Kinderen en hun begeleiders zijn welkom op de Dominicanessensite - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 22 mei valt er voor kinderen en hun ouders/begeleiders op de Dominicanessensite heel wat te beleven. De hoofdingrediënten zijn een ParkenParade, voorleesworkschops, een mobiele kinderboerderij en yoga. Verder bakt bakkerij 't Bruut van vzw Meegaan iets lekkers met lokaal geteelde en gemalen tarwe, voorziet Herne Rabarber't een rabarberdrankje en -hapje en kunnen dorstigen ook genieten van een Crystalstick- en Kartuizerbier.

ParkenParade

Tijdens de weekends van 22 mei tot en met 6 juni organiseert Toerisme Vlaams-Brabant de ParkenParade. Het centrale thema dit jaar is ‘geluk’, een zeer toepasselijk thema omdat we als maatschappij het prille geluk gaan kunnen herontdekken na de zware COVID-periode. Ook Herne neemt deel aan de ParkenParade 2021 en zet daarbij niet alleen zijn 1,3 ha groot kloostertuin als dusdanig in de spotlights. De gemeente wil daarbij ook de permanente beschikbaarheid van deze uitgelezen locatie beklemtonen als een gelukzalige, mooie en rustgevende plek om te vertoeven en te herbronnen.

Wat is er te doen?

Van 14 tot 17u is er een mobiele kinderboerderij op bezoek. Daarvoor werd een beroep gedaan op de natuurbelevingshoeve Joli uit Heikruis. De kinderen kunnen daarbij genieten van ezels, konijnen, geiten, schapen en wellicht ook lammetjes. Bovendien zullen er twee dames aanwezig zijn die zorgen voor het schminken van de kinderen. De ideale gezinsactiviteit dus.

Tussen 13 en 14u kan er ook deelgenomen worden aan een voorleesworkshop voor ouders met kindjes van 0 tot 18 maanden. Hiervoor tekent Elien Blaton. 

Om 15u30 en 16u30 is het nog mogelijk om een rondrit (30 minuten) te maken met een huifkar.

Bakkerij 't Bruut van vzw Meegaan bakt iets lekkers met lokaal geteelde en gemalen tarwe, Herne Rabarber't voorziet een rabarberdrankje en -hapje en voor de dorstigen zijn er de Crystalstick- en de Kartuizerbieren.

Wie als volwassene nood heeft aan een spiritueel rustmoment, kan overigens al om 11 u deelnemen aan een initiatie vinyasa en yin yoga. Dit is een combinatie van intensieve en rustige yoga. Lesgever is Anke Read, sinds kort een nieuwe inwoner in de gemeente.

Omdat alles coronaproof dient te verlopen en het aantal volwassenen nog steeds beperkt is tot 50 moet er voor de 4 activiteiten (kinderboerderij, huifkartocht, voorleesworkshop en yoga) afzonderlijk worden ingeschreven via gc@herne.be . Het aantal deelnemende kinderen tot 12 jaar is wel onbeperkt.

De inkom en het deelnemen zijn gratis.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief