HERNE – Onderhoudswerken aan het gemeentelijk wegennet

C21 Css

HERNE – Onderhoudswerken aan het gemeentelijk wegennet

Wegenwerken
HERNE – Onderhoudswerken aan het gemeentelijk wegennet - © Deschuyffeleer
 

Het lokaal bestuur vestigt de aandacht op een reeks onderhoudswerken aan het gemeentelijk wegennet. Hierbij gaat het om werkzaamheden die tussen 11 oktober en nieuwjaar hun beslag krijgen in de Druimerenstraat/Steenberg/Weverstraat, de Kromstraat en in de H. Geeststraat/Groenstraat. De betrokken aannemers zijn Van Robays en DM Roadbuilding.

Kromstraat

De werken starten op 11 oktober. Tijdens de werken wordt een omleiding voorzien via Aerebeekstraat – Ponneken – Ekkelenbergstraat – Barakkenbergstraat – Tembroek. Er wordt verwacht dat de werken ongeveer 8 weken in beslag zullen nemen. Dit onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.
Het Broekelenbos en de vallei van de Aerebeek zijn één van de mooiste gebieden van Herne. Doordat er in de Kromstraat geen huizen staan en om veilig wandel- en fietstoerisme te promoten, wil het lokaal bestuur de asfaltweg vervangen door een ‘tweesporenbeton’. Dit is een weg met een landelijk karakter die enkel toegankelijk is voor zwakke weggebruikers en landbouwverkeer. Tractorsluizen zullen de Kromstraat afsluiten voor het autoverkeer.

Heilige Geeststraat/Groenstraat

Hier worden de werken voorzien vanaf 12 oktober. De parkeerstrook naast het Dominicanessenklooster en de bocht met de Groenstraat worden opnieuw aangelegd. De werken starten op 12 oktober en zullen 5 werkdagen in beslag nemen.
Voor plaatselijk verkeer blijft de werfzone toegankelijk, behalve op maandag 18 oktober wanneer het nieuw asfalt wordt gegoten. Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding ingelegd via Edingsesteenweg-Centrum-Grotestraat.

Druimerenstraat – Steenberg – Weverstraat

Vanaf 25 oktober worden alle gebroken betonvakken in de Druimerenstraat vervangen door nieuwe. Om de toegankelijkheid van de woningen zoveel mogelijk te garanderen, worden de werken opgedeeld in verschillende fasen. Alle omleidingen worden meegedeeld via de gemeentelijke website/facebook. De inwoners worden op de hoogte gebracht aan de hand van bewonersbrieven.
Onder voorbehoud van goede weersomstandigheden zullen ook deze werken ongeveer 8 weken in beslag nemen.

Aansluitend op de Druimerenstraat worden ook Steenberg en Weverstraat hersteld. Aangezien de werken zich iets verder in de toekomst bevinden, zal er hierover nog te gepasten tijde gecommuniceerd worden.

Voor meer informatie kan u terecht bij
Schepen van openbare werken: Lieven Snoeks, 0476 90 66 79, lieven.snoeks@herne.be
Dienst openbare werken: Xan De Maesschalck, 02 397 11 78, xan.demaesschalck@herne.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jul 2022

archief