HERNE – Nieuw wegdek in Kromstraat al van de eerste dag beschadigd

C21

HERNE – Nieuw wegdek in Kromstraat al van de eerste dag beschadigd

Kromstraat_beschadigd___6_
Kromstraat_beschadigd___1_
Kromstraat_beschadigd___2_
Kromstraat_beschadigd___4_
Kromstraat_beschadigd___3_
Kromstraat_beschadigd___5_
 

Het lokaal bestuur en in het bijzonder schepen voor openbare werken Lieven Snoeks, de aannemers en de aangelanden van de Kromstraat zijn geenszins te spreken over het onverantwoord gedrag van enkele fietsers en stappers die er deze namiddag ondanks alle verbodsmaatregelen en afsluitingen toch de pas aangelegde betonstroken opreden of opstapten. Hun sporen brachten aan het nieuw aangelegd wegdek ernstige schade toe. Bijkomende werken dringen zich dan ook al van de eerste dag op.   

Vandaag werden de twee sporen beton aangelegd in de Kromstraat. Dat is het éénvaksbaan dat Tembroek en de Aerebeek verbindt. Doordat er in de Kromstraat geen huizen staan en om veilig wandel- en fietstoerisme te promoten, heeft het lokaal bestuur de asfaltweg laten vervangen door een ‘tweesporenbeton’. Dit is een weg met een landelijk karakter die enkel toegankelijk is voor zwakke weggebruikers en landbouwverkeer. Een tactorsluis zal de Kromstraat in de toekomst afsluiten voor het doorgaand autoverkeer.

Kort na de middag, nadat de werklui de werf hadden verlaten, kwam schepen Lieven Snoeks ter plaatse. Met veel wrevel moest hij vaststellen dat een paar fietsers en ook een voetganger de pas aangelegde betonstroken al hadden beschadigd. “Toen ik dat zag was ik diep ontgoocheld en ontmoedigd. Is het dan zo moeilijk om andermans werk te respecteren? Hebben de borden en de afbakening van de werkzone voor sommigen dan toch geen enkele betekenis? Beseffen die boosdoeners dat de rekening voor het herstel ook door hen zal dienen betaald te worden?”

Ook de buren begrijpen niet dat sommige mensen letterlijk aan alles de voeten vegen.  

De Kromstraat is nog tot zeker tot eind november verboden voor alle doorgang. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief