HERNE - De Code van Napoleon van Dirk Vanderlinden voorgesteld in bib Petrus Naghel

C21

HERNE - De Code van Napoleon van Dirk Vanderlinden voorgesteld in bib Petrus Naghel

De_code_van_napoleon-cover_1
HERNE - De Code van Napoleon van Dirk Vanderlinden voorgesteld in bib Petrus Naghel - © Deschuyffeleer
 
Naamloos
HERNE - De Code van Napoleon van Dirk Vanderlinden voorgesteld in bib Petrus Naghel - © Deschuyffeleer
 
Dirk_vanderlinden_de_code_van_napoleon__68_
HERNE - De Code van Napoleon van Dirk Vanderlinden voorgesteld in bib Petrus Naghel - © Deschuyffeleer
 
Dirk_vanderlinden_de_code_van_napoleon__92_
HERNE - De Code van Napoleon van Dirk Vanderlinden voorgesteld in bib Petrus Naghel - © Deschuyffeleer
 

Auteur Dirk Vanderlinden did it again!  Na zijn acht voorgaande succesvolle thrillerboeken over en met de Vandiesel Company verscheen zopas bij de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts ‘De code van Napoleon’, het nummer 9 in de rij waarbij de acht mannen en vrouwen van de Vandiesel Company opnieuw een hoofdrol spelen. In de Petrus Naghel-bibliotheek was het dan ook een bijzonder trotse auteur die, in het gezelschap van de schepenen Sandra Dero en Lieven Snoeks, zijn jongste geesteskind mocht voorstellen.

Voor dit negende boek werkte hij samen met Beatrijs Vermaercke. Zij is sinds ‘De Fiandre Broederschap’ (2014) zijn vaste eindredactrice. Bij de jongste drie boeken was zij ook reeds nauw betrokken en nu is de samenwerking zo sterk dat ze voor dit negende boek als coauteurs naar buiten treden. Ook naar de toekomst toe is het de bedoeling als coauteurs te werken. De inbreng van Beatrijs spitst zich vooral toe op details die ook vrouwelijke lezers weten te bekoren.

Met dit negende boek blijft Dirk Vanderlinden trouw aan zijn voornemen uit 2013 om jaarlijks een thrillerboek uit te brengen. Zo kreeg indertijd Het Geheim van Stolzenfels er het broertje De Fiandre Broederschap bij en groeide de familie verder met De Bonsai Collectie, De Chirusa Hyperlink, Het Charles Mysterie, De Zevende Macht, De Jacobsladder, De Klimaatvluchteling en nu als jongstgeborene De Code van Napoleon. “Hoe langer ik trillerverhalen schrijf, hoe meer inspiratie en goesting ik krijg. Dus die magische ‘15’ die ik mij bij mijn eerste boek liet ontvallen krijgt alsmaar meer gestalte.

Het verhaal

Bestsellerauteur Adorján Horák moet noodgedwongen afreizen naar de champagnestreek in Frankrijk om er de begrafenis van zijn overleden vader te regelen. Hij voelt er zich thuis en beslist een paar panden in de buurt te gaan bekijken. Een charmant kasteel in Mairy-sur-Marne - eigendom van een Antwerpenaar - spreekt hem meteen aan. Het blijkt de eigendom te zijn geweest van de ooit invloedrijke comtesse de Sallacques, die het onlangs schonk aan haar kleindochter.

Tijdens het plaatsbezoek aan het kasteel doen de auteur Adorjan en de notaris evenwel een bizarre ontdekking. De champagnestreek herbergt duidelijk meer mysteries dan alleen maar dat van de bubbels. En wanneer het team van The Vandiesel Company erbij betrokken wordt, wordt het kasteel het toneel van intriges en van nog meer geheimen waarvan één iemand liever heeft dat ze het daglicht niet zien.

Samen gaan ze op zoek naar de waarheid maar ze komen terecht in een wereld van complotten en manoeuvres die teruggaan tot in de tijd van Napoleon. Kunnen de geheimen verborgen blijven, zelfs tot 200 jaar na Napoleons dood? Of is het eindelijk tijd dat alles opgehelderd wordt?

Deze negende Vandiesel-thriller neemt de lezer zo mee op sleeptouw om een eeuwenoude code te kraken en de erfenis van Napoleon te onthullen.  

Dirk Vanderlinden

Dirk Vanderlinden (59) voelt zich een ‘Pajot’ die als kind en jongeling opgroeide in Ternat. Al heel vroeg was Dirk er zich van bewust dat ‘schrijven’ deel uitmaakte van zijn DNA. Als pas afgestudeerde en alsnog gewapend met een ouderwetse typemachine ging hij dan ook aan de slag met ‘De weg naar de wereld ben ik kwijt’, een roman die echter nooit werd uitgegeven. Jaren later werd Dirk regionaal verslaggever voor Het Nieuwsblad en was hij de redacteur voor verschillende tijdschriften gespecialiseerd in de luchtvaart

Intussen heeft Dirk wel voet aan wal gezet in het Groene Kwadrant in Herfelingen. Ook vandaag nog is Dirk een consultant en innovatiemanager rond Smart Buildings bij Arcadis. Hetgeen hem dan ook, net zoals in het verleden toen hij bij Sabena aan de slag was, nog overal ter wereld brengt en meteen ook voorziet van basismateriaal voor zijn flink uit de kluiten gewassen hobby van auteur van thrillerverhalen. Die schrijvershobby krijgt er trouwens heel binnenkort een paar dimensies bij. Zo zit er merchandising, zeg maar het commercieel exploiteren van de populariteit van het Vandieselmerk en van de Vandiesel-typetjes, in de pipeline. Ook wordt er werk gemaakt van hoe de Vandiesel Compagnie een plaats kan veroveren in de virtual reality world.

Een gulle schenker

Dirk Vanderlinden laat zich op regelmatige basis van zijn meest gulle kant zien. Dat was ook al zo tijdens de laatste gedichtendag. Nu schenkt hij niet alleen een exemplaar van zijn nieuwste boek aan de Hernse bibliotheek maar zal hij ook - als dank voor de inzet -  aan alle vrijwilligers van het vaccinatiecentrum in Gooik één van zijn acht andere  thrillerverhalen schenken. Voor iedere vrijwilliger zal het een verrassing zijn welk boek hij of zij zal mogen ontvangen.

De Code van Napoleon  - Auteur: Dirk Vanderlinden - Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts (Gent) - Paperback 270 pagina’s – kost  22,99 euro. ISBN 9789463936187

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 23 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 22 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 20 nov 2022

archief