HERNE/EDINGEN – Ernstige brand veroorzaakt veel schade aan woning

C21

HERNE/EDINGEN – Ernstige brand veroorzaakt veel schade aan woning

Woningbrand_willy_bosmans__1_
HERNE/EDINGEN – Ernstige brand veroorzaakt veel schade aan woning - © Deschuyffeleer
 
Brand_edingsesteenweg_foto_van_brandweer_tollembeek
HERNE/EDINGEN – Ernstige brand veroorzaakt veel schade aan woning - Foto FB Brandweer ZVBW post Tollembeek
 

Deze nacht rond 3 u werd de buurt van de Edingsesteenweg 67 op de grens Herne-Edingen opgeschrikt door een hevige brand. De betrokken woning is die van de 86-jarige Willy Bosmans, wiens vader de broer was Arthur Bosmans, gekend van Banden Bosmans. Urenlange bluswerken konden niet verhelpen dat de woning heel ernstige schade opliep. De bewoner was fel onder de indruk maar bleef ongedeerd en werd door familie opgevangen.

Midden in de nacht sloegen buren alarm voor een felle rookontwikkeling en brandgeur. Dat alarm werd geregistreerd en kwam uiteindelijk in eerste instantie terecht bij de brandweer Tollembeek die dan ook onmiddellijk het nodige deed om aan de noodoproep gevolg te geven. Toch blijven de buurtbewoners zich vragen stellen hoe het mogelijk is dat een woning die gelegen is op amper een paar honderd meter van de brandweerpost Edingen moet 25 minuten wachten op een brandweerkorps dat gelegen is op meer dan 5 km.

Voor de blusoperatie kreeg de brandweer ZVBW post Tollembeek evenwel de assistentie van  hun collega's van de zone Henegouwen Centrum.

De kranige Willy Bosmans woont al jaar en dag alleen in zijn ruime woning op de Edingsesteenweg. In zijn actieve loopbaan verkocht hij landbouwvoertuigen. Zijn bedrijf is jaren terug opgegaan in Agripark. Hij is niet getrouwd, heeft geen kinderen maar kan voorlopig wel een beroep doen op familie. Vanuit de gemeente Herne zal nu – indien het slachtoffer vragende partij is - het nodige gedaan worden om hem te voorzien van een onderkomen. Burgemeester Kris Poelaert: “De twee noodwoningen waarover de gemeente kan beschikken zijn op dit moment niet vrij. Dus werken we aan een wisseloplossing die zich kan vertalen in de huur van een woning in het particulier circuit ofwel een tijdelijk onderkomen bewerkstellen in de B&B Wisteria. Ook het betrekken van een assistentiewoning in het woonzorgcentrum St-Felix behoort tot de mogelijkheden”.

Deze namiddag stapt een brandexpert ter plaatse af voor het bepalen van de oorzaak van de brand. De technische dienst van de gemeente Herne zal instaan voor de opkuis en de veiligheid van de omgeving van het getroffen pand.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief