HERNE – Samen een duik nemen in ‘De klas van toen’

C21

HERNE – Samen een duik nemen in ‘De klas van toen’

Erfgoeddag_aankondiging
HERNE – Samen een duik nemen in ‘De klas van toen’ - Affiche ingezonden
 

Ook in Herne zal Erfgoeddag dit jaar niet onopgemerkt voorbijgaan. Op zondag 24 april wordt het in het Dominicanessenklooster alvast een drukke bedoening. Via onder meer een goed gestoffeerde expositie kan daar dan gratis een duik genomen worden in het rijke schoolverleden van Herne, Herfelingen, Sint-Pieters-Kapelle en Kokejane. De tentoonstelling ‘De klas van toen’ kreeg gestalte niet alleen dankzij materiaal dat voordien al werd ter beschikking gesteld van het gemeentelijk erfgoeddepot maar vooral ook dankzij de positieve respons vanuit de bevolking die in de aanloop naar Erfgoeddag 2022 zijn ‘schatten op zolder’ aanleverde en ter beschikking stelde. Ook de huidige schoolbesturen verleenden hun medewerking.

Erfgoeddag maakt school

Het jaarthema is ‘Erfgoeddag maakt school’. Hoe onze schooltijd er uitzag, dat roept bij iedereen nog vele fijne en soms ook minderfijne herinneringen op. Maar hoe het schoolleven van onze ouders, grootouders en hun voorgangers er uitzag, dat is toch wel veel minder gekend. Van Erfgoeddag 2022 maakten de werkbijen van de Erfgoedcel met Frank Nevens als spilfiguur van de gelegenheid gebruik de brug te slaan tussen de school van vroeger en nu. Die brug concretiseert zich nu in een expositie van foto- en ander materiaal dat voor het merendeel en tot dusver uitsluitend in albums en in dozen op zolder zaten te wachten op een nieuw leven.

Ben je benieuwd 100 jaar van de gemeente te zien in klasfoto’s? Zin om oud schoolmateriaal terug te zien en herinneringen op te halen? Of speel je graag nog eens typische speelplaatsspelletjes met je (klein)kinderen? Dan bent u beslist op Erfgoeddag van harte welkom in het Dominicanessenklooster waar de tentoonstelling voor iedereen gratis toegankelijk is van 12u tot 17u.

Nieuw materiaal nog steeds welkom

Ook krijgt iedere bezoeker nog ter plekke de mogelijkheid relevant beeldmateriaal aan te leveren en informatie door te spelen. Omdat sommige bezitters niet zo direct te vinden zijn om die ‘oude schatten’ af te staan wordt hen de mogelijkheid geboden via de huidige scanning-technologie een perfecte afdruk te maken. Zodoende kan het aangereikte materiaal onmiddellijk worden teruggegeven. 

Meer info tijdens kantooruren  via tineke.moonens@herne.be (02/397.11.60)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 14 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 10 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022

archief