HERNE – Neergeslagen uitbater van Millo’s tweedehandswinkeltje is aan de beterhand

C21

HERNE – Neergeslagen uitbater van Millo’s tweedehandswinkeltje is aan de beterhand

1_millo_mario_dewolf_herne__4_
Neergeslagen uitbater van Millo’s tweedehandswinkeltje is aan de beterhand - © Deschuyffeleer
 

Een dag na de feiten draait het politioneel onderzoek naar de daders van de blijkbaar zinloze aanval op Mario Dewolf aan zijn tweedehandswinkel Millo in het centrum in de Kerkstraat op volle toeren. Mario is inmiddels aan de beterhand en heeft het ziekenhuis in Geraadsbergen al mogen verlaten.

Sociaal voelend iemand

Wie kan zich inbeelden ’s ochtends omstreeks 9 u op de stoep voor zijn zaak zonder enige reden door twee individuen in motorkledij en een helm in mekaar te worden geslagen? Dat is nochtans wat uitbater Mario Dewolf, die nu vrijdag 50 jaar wordt, overkwam en wat hem vrij ernstig verwond in het ziekenhuis deed belanden. Als er in Herne sociaal voelende inwoners zijn dan is Mario beslist één van hen. In volle coronatijd was hij het die noch kosten noch moeite spaarde om én het noodwinkeltje Tooverschotje én Millo’s kringloopwinkel uit de grond te stampen en draaiende te houden. Beide zijn initiatieven die in het centrum gestalte kregen en waarbij Mario zich volkomen in zijn sas voelt.

Het verhaal

Een buurtbewoonster doet het verhaal: “Zondagmorgen omstreeks 9u hoorde ik een kermend en kreunend geluid dat kwam van de straatkant. Bezorgd deed ik mijn voordeur open om te zien wat er aan de hand was. Ik zag mijn buurman Mario met een bebloed hoofd en bovenlichaam van de overkant van de straat naar mij toe strompelen. Ter hoogte van mijn deur viel hij neer. Ik haalde een handdoek om het bloeden te stelpen en intussen werd ook de 112 verwittigd. Mario was erg toegetakeld maar bleef steeds volledig bij bewustzijn. Hij verzocht mij via de gsm die hij op zak had zijn moeder te verwittigen, hetgeen ik dan ook deed. Intussen hadden ook een toevallige wandelaarster en een paar buren zich rond het slachtoffer verzameld en deed Mario met enige moeite zijn verhaal”.

Toen ik iets na 9u mijn tweedehandswinkeltje op de hoek van de Kerkstraat en het Centrum-plein wou openen zag ik op de vensterdorpel afval staan die daar absoluut niets te maken had. Toen besliste ik dit naar de container te brengen die binnenmuurs het oud kerkhof staat opgesteld. Toen ik daar aankwam zag ik er twee individuen in een zwart motorpak en dito motorhelm. Beiden inspireerden mij geen vertrouwen in en ik keerde met het afval terug naar mijn winkeltje. Bij het openen van de deur werd ik ingehaald en door minstens één van hen overvallen en ernstig geslagen met een ijzeren staaf. Wie en waarom ik werd aangevallen is mij een raadsel. Bij mijn weten heb ik geen vijanden en ik verkeer ook niet in twijfelachtige milieus. Na een paar rake klappen zijn de aanvallers zonder boe of ba vertrokken. Omstaanders hebben hen zien lopen in de richting van de kerk”.

De politie en de hulpdiensten waren vrij vlug ter plaatse. Na het toedienen van de eerste zorgen werd Mario overgebracht naar het ziekenhuis in Geraardsbergen waar hij na verzorging werd ontslagen. “Volgens de behandelende dokters heb ik met de slagen op mijn hoofd geluk gehad bij een ongeluk. Voor dezelfde prijs kon ik het niet meer voortvertellen. Wanneer Millo terug open zal gaan is nu nog koffiedik kijken. Voorlopig is dat absoluut niet mogelijk”.

Alle informatie welkom  

Wie informatie heeft over het voorval of over eerdere verdachte gedragingen in de  buurt deelt die best zo vlug als mogelijk met de politie Pajottenland (054/31.35.50 of www.politiepajottenland.be).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief