HERNE – Komende week verkeershinder in de Kapellestraat wegens wegeniswerken

C21

HERNE – Komende week verkeershinder in de Kapellestraat wegens wegeniswerken

Wegeniswerken_kapellestraat
HERNE – Komende week verkeershinder in de Kapellestraat wegens wegeniswerken - © Deschuyffeleer
 
Wegeniswerken_kapellestraat_24_-_28_okt
HERNE – Komende week verkeershinder in de Kapellestraat wegens wegeniswerken - © Deschuyffeleer
 

 

In opdracht van het lokaal bestuur voert aannemer Mobilmat onderhoudswerken uit in de Kapellestraat. De werken starten nu maandag 24 oktober 2022 en zullen - onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden - 5 werkdagen in beslag nemen.  De Kapellestraat is in de gemeente één van de meest gebruikte gemeentewegen. Het lokaal bestuur rekent niet alleen op begrip maar ook op het gezond verstand van de dagelijkse gebruiker die verzocht wordt die weg de komende week zoveel als mogelijk te vermijden.

Voegvullingen

Het gemeentebestuur besliste eerder dit jaar om ook in de Kapellestraat de voegvullingen te laten vernieuwen. Die werken veronderstellen dat eerst de oude vulling van de bestaande krimpvoegen wordt verwijderd om nadien terug met vloeibare bitumen te worden opgevuld. Die vernieuwing is nodig om in eerste instantie waterinfiltratie onder de betonvakken te voorkomen, de veiligheid van vooral fietsers te vrijwaren en om ook de groei van onkruid te weren.

Om het impact op het verkeer zoveel als mogelijk te beperken, werkt de aannemer in 3 fasen:

fase 1: tussen Ninoofsesteenweg en Kerkstraat (± 1 dag)
fase 2: tussen Kerkstraat en Liezebeekwijk (± 2 dagen)
fase 3: tussen Liezebeekwijk en Kapellestraat 61 (+- 2dagen)

In fase 1 en fase 3 wordt er ‘mobiel’ gewerkt wat inhoudt dat er telkens 1 rijstrook zal afgesloten zijn en dat er beurtelings verkeer wordt ingelegd voor het doorgaand verkeer. In fase 2 wordt er gewerkt met verkeerslichten.

Voor het plaatselijk verkeer wordt een parkeerverbod ingevoerd tussen 7u en 17u30. Aan de bewoners wordt gevraagd om gedurende 30 minuten niet over de voegvullingen te rijden, als die voor hun oprit worden aangebracht.

Impact op het verkeer van en naar De Bloesem

Aan de ouders van kinderen van De Bloesem wordt gevraagd om gedurende de werken de Kapellestraat te vermijden en zoveel als mogelijk gebruik te maken van parkings in de buurt (Centrum, kaatsplein, parochiaal centrum, kerkhof, …) 

De werken worden uitgevoerd in het kader van een intergemeentelijke samenwerking binnen een raamcontract van Haviland. In de loop van 2022 werden zo overigens ook al werken voltooid in Druimeren, in een zijstraat van de Steenweg Asse, de Warlokkestraat en de Grotestraat. In de Nieuwstraat zijn de werken nog in uitvoering. Verder werd de Rendries in eigen beheer onder handen genomen en zijn de werkzaamheden in de Nattendries nog aan de gang.

Nadere informatie bij schepen van openbare werken Lieven Snoeks, 0476 90 66 79, lieven.snoeks@herne.be en via de dienst openbare werken  Xan De Maesschalck, 02 397 11 78, openbare.werken@herne.be .

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief