HERNE - Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle organiseert bijzonder kerstconcert

C21

HERNE - Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle organiseert bijzonder kerstconcert

Aankondiging_kerstconcert_lg_2022
HERNE - Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle organiseert bijzonder kerstconcert - © Deschuyffeleer
 

Op vrijdag 16 december om 20u in de Sint-Pieterkerk pakt Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle uit met een uiterst sfeervol en sereen kerstconcert. Gastmuzikanten zijn Luc Ooghe op orgel en Vlaamse doedelzak en Guus Herremans op diatonische harmonica. De opbrengst gaat naar de Stichting tegen Kanker.

Vlaamse doedelzak, diatonische harmonica en orgel   

“Na twee jaar gedwongen rust kunnen wij eindelijk terug een kerstconcert in ons dorp geven”, zegt secretaris Aimé Matthijs. “Met streekgenoten Luc Ooghe en Guus Herremans hebben wij alvast twee topmuzikanten in een unieke bezetting uitgenodigd. Zij brengen een bloemlezing uit de rijke schat aan traditionele kerstliederen, niet alleen uit Vlaanderen maar ook uit vele andere landen. Ook het Handschrift van Viane, het oudste speelmansboek uit Vlaanderen anno 1743, zal weerklinken. De concertbezoekers genieten van bewerkingen van deze eeuwenoude melodieën in de toch wel bijzondere combinatie van harmonica en Vlaamse doedelzak. Ook het waardevol kerkorgel zal in volle glorie weerklinken.

Het orgel van de Sint-Pieterkerk is in 1867 gebouwd door P.H. Anneessens. Dankzij verschillende restauraties en regelmatig onderhoud is het orgel in prima staat en heeft het zijn bijzondere klank behouden.

De doedelzak komt in Vlaanderen al voor in de middeleeuwen. Breughel, Teniers en zovele grootmeesters hebben de spelers vereeuwigd. Vergeet dus even de Schotse doedelzak en laat u betoveren door ‘onze’ Vlaamse doedelzak in combinatie met de diatonische harmonica!”

Toegangskaarten

Na het concert is er gelegenheid tot gezellig napraten bij een glaasje bubbels. Toegangskaarten kosten in voorverkoop 14€, aan de kassa 16€. Kaarten kunnen vooraf bekomen bij de bestuursleden Michel Demol, Jean-Pierre Vaneckenrode, Philippe Lammens en Aimé Matthijs evenals via https://sint-pieters-kapelle.landelijkegilden.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief