HERNE - Felle water- en modderoverlast

C21

HERNE - Felle water- en modderoverlast

Felle_regenval_27_juni_09_herne_foto_deschuyffeleer
Scheibeekstraat - Foto's Deschuyffeleer.
 
Felle_regenval_27_juni_09_herne_foto_deschuyffeleer__7_
Felle_regenval_27_juni_09_herne_foto_deschuyffeleer__5_
Felle_regenval_27_juni_09_herne_foto_deschuyffeleer__6_
Grotestraat aan de woningen van Eduard Wieland en Adolf Schollaert - Foto Deschuyffeleer.
 
Felle_regenval_27_juni_09_herne_foto_deschuyffeleer__8_
De Patriot - Foto Deschuyffeler
 

Vorige nacht zorgden hevige aanhoudende regenbuien boven de Pajottenlandse akkers ervoor dat ook in Herne vele straten in een modderpoel werd herschapen. Bewoners, gemeentepersoneel en de brandweer van Edingen waren dan ook druk in de weer om de straten slijkvrij te maken.

Vannacht was het dan alweer zover. Tussen vier en vijf uur viel de regen met bakken uit de lucht. De riolen konden het water nauwelijks slikken. De Grotestraat, de Patriot, de Scheibeekstraat en nog tal van andere locaties kregen in een handomdraai te kampen met grote modderstromen.

“Ik hou mijn hart vast telkenmale het begint te stortregenen,'' zegt Adolf Schollaert uit de Grotestraat in Herne. “Felle aanhoudende regen tovert de laatste tijd steevast onze straat om in een slijkpoel. Zijn boze vingers wijzen in de richting van de landbouw. “Ik ben hier geboren en getogen. Vijftig jaar geleden was de berm aan de overkant maar de helft zo hoog en de grachten dubbel zo diep. Met hun zware landbouwmachines veroorzaken zij op de akkers een ondoorlaatbare bodemlaag. Bij felle regenval spoelt de modder meteen hierheen en hebben wij met de smurrie af te rekenen”.  

Eduard Wieland eveneens uit de Grotestraat wist te vertellen dat zijn pluviometer tussen 5 en 7 uur vanmorgen 41 liter water per m² aangaf. 

Vanmorgen togen buurtbewoners meteen aan de slag met tuinslang en schop om de hardnekkige leembrij te verwijderen. “Het is allemaal begonnen sinds hier aan het rioleringsnet werd gewerkt” wisten de bewoners van de Patriot overigens nog aan te geven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief