HERNE - Geslaagde kerstwandeling van Pasar doorheen het Groene Kwadrant

C21

HERNE - Geslaagde kerstwandeling van Pasar doorheen het Groene Kwadrant

Kerstwandeling_pasar_herne_2022__3_
HERNE - Geslaagde kerstwandeling van Pasar doorheen het Groene Kwadrant - © Deschuyffeleer
 
Kerstwandeling_pasar_herne_2022__1_
HERNE - Geslaagde kerstwandeling van Pasar doorheen het Groene Kwadrant - © Deschuyffeleer
 
Kerstwandeling_pasar_herne_2022__2_
HERNE - Geslaagde kerstwandeling van Pasar doorheen het Groene Kwadrant - © Deschuyffeleer
 
Vanferm
Uitloper van de Pasar Kerstwandeling in De Kring - Foto ingezonden
 

Aan de kerststal met zijn fraaie beelden en zijn levende dieren in het centrum daagden een twintigtal dapperen op voor de natuurwandeling doorheen het Groene Kwadrant in een organisatie van de plaatselijke afdeling van Pasar. Het bestuur wenste zijn solidariteit te betuigen met het gezin dat recent getroffen werd door een woningbrand in de Scheibeekstraat en schenkt hen de opbrengst van de wandeling. Tegen de gewoonte van de jongste dagen in bleven de  hemelsluizen de ganse namiddag dicht. De wandelomstandigheden waren dan ook haast ideaal om een frisse neus te halen en de resterende calorieën van de feestdis de dag voordien te laten opbranden.

De groep hield in eerste instantie halt aan de woning met de gedenkplaten van Armand van Raalte, de uitvinder van het woord ‘smurf’ en van Dr. Phil. Richard Billiet, de toponymist van Herne en Edingen. Vervolgens ging de 9 km lange wandeltocht richting de Aerebeek, de Rankhove en een halte in het Dominicanessenklooster en ook tijd voor een hapje en een tapje. De terugweg naar het centrum liep via de Hoogbaan. De wandeling werd afgesloten met een bezoek aan De Kring waar FERM Herne het café openhield ter gelegenheid van het opzetten van de virtual reality pop up rond de avonturen van The Vandiesel Company, het geesteskind van Dirk Vanderlinden.

De leiding van Pasar Herne berust in de handen van Luc Roosens, Morgane Deschrijver en Eric en Marleen Leirens en nog een zevental andere bestuursleden. Doorheen het ganse jaar zetten zij gezonde recreatieve activiteiten van uiteenlopende aard op. Naar 2023 toe plannen zij zo in het voorjaar een wandeling met lama’s en een wandeling langsheen de watermolens van de Mark. Verder staan in de zomer op Onze-Lieve-Vrouw Hemel nu toch al meerdere jaren de familiefietstochten en het schlagerfestival op het programma. In het najaar komen dan een e-biketocht en de kerstwandeling aan de beurt.

Meer info over Pasar bij Luc Roosens (0476/21.05.45)

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief