HERNE – Nu zondag 22 januari wordt het ‘de dag’ van de honderdjarige Germaine Vanderroost

C21

HERNE – Nu zondag 22 januari wordt het ‘de dag’ van de honderdjarige Germaine Vanderroost

Germaine_vanderroost_viering__januari_de_kring
HERNE – Nu zondag 22 januari wordt het ‘de dag’ van de honderdjarige Germaine Vanderroost - © Deschuyffeleer
 

Germaine Vanderroost werd op donderdag 22 december 100 jaar. Uiteraard een verjaardag om niet zomaar te laten voorbijgaan. Ook hier ging vanuit het lokaal bestuur een organisatieteam aan de slag om die dag te voorzien van de nodige luister, glans en erkenning maar….. onvoorziene omstandigheden kwamen roet in het eten strooien. Nu zondag 22 januari is het dan eindelijk ‘het moment suprême’ en de ‘grote’ dag voor Germaine

Voor de  eeuwelinge en haar familie, de buren, haar vele vrienden en kennissen krijgt die dag, zei het met wat uitstel,  dan ook ongetwijfeld een heel bijzondere weerklank mee. Iedereen is overigens welkom om die bijzondere verjaardag mee te vieren.

Wordt Herne de gemeente met de meeste ervaring in vieringen van honderdjarigen? Zo te zien luidt het antwoord volmondig ‘ja’. In één maand tijd kan groot-Herne immers prat gaan op TWEE honderdjarige inwoners die daarenboven nog heel gezond zijn en ook nog eens zelfstandig leven en wonen. Na Regina Vanlathem (Herfelingen) is het thans de beurt aan Germaine Vanderroost in de Grotestraat 29 om gevierd te worden.

Hoe zal die viering van ‘Germaine 100 jaar’ er uit zien?

Waar?

Draaischijf is zaal De Kring in het centrum.

Wanneer en wat?

13u45: verzameling van de verenigingen en familie op de parking van de Markevallei, Grotestraat 29. Germaine wordt opgehaald met een old timer om zich stoetsgewijs naar De Kring te begeven

14u00: Legato en ’t Muziek brengen een muzikale ‘Happy birthday’, verwelkoming door de burgemeester gevolgd door de gelegenheidstoespraken.

Aansluitend geplogenheden met dans (OKRA), zang (Legato) en een beeldprojectie over Germaine’s 100 jarige levensloop

15u00: Heildronk op nog vele jaren  - Taart en koffie voor iedereen

17u00: Afsluiter

Het is Rudi Deslachmuylder die instaat voor de muzikale inkleding van het gebeuren.

De leiding van de viering is in handen van het lokaal bestuur in nauw overleg met de familie. Er kan ook gerekend worden op de medewerking van behulpzame vrijwilligers en van verschillende verenigingen. Het zijn overigens leden van die verenigingen met in het voortouw Ferm en de Koninklijke Gilde Onze Lieve Vrouwe van Herne die instaan voor de bediening.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 15 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief