Nu infoavond over burgerbudgetten voor HERNE en KOKEJANE

C21

Nu infoavond over burgerbudgetten voor HERNE en KOKEJANE

Burgerbudget_kokejane_a
Nu infoavond over burgerbudgetten voor HERNE en KOKEJANE - © Deschuyffeleer
 

Na de piloot infoavond over het gebruik van het burgerbudget voor deelgemeente Herfelingen zijn  thans de inwoners van het vroeger Herne en van het gehucht Kokejane aan de beurt om meer te vernemen over de mogelijkheden, de procedures en de praktische werkwijze om het voorzien burgerbudget voor hun woonkern naar best vermogen te kunnen besteden. De infoavond gaat door op donderdag 9 maart om 20u in zaal De Kring in het centrum. Voor iedere woonkern voorziet het lokaal bestuur alvast een budget van 65.000€.

Mede onder het uitnodigend motto ‘Heb jij leuke ideeën om Herne nog beter te maken?’ worden vooreerst de beleidsaccenten van het huidig bestuur voor zowel de centrumwoonkern als voor die van Kokejane uit de doeken gedaan. Daarna wordt het werken met het burgerbudget toegelicht. Een eerste gedachtewisseling en vragenronde sluiten de avond af.  Alle inwoners van Herne hebben de mogelijkheid om met projecten deel te nemen aan de burgerbudgetten van de verschillende deelgemeenten, zolang de impact van het voorgesteld project betrekking heeft op de deelgemeente die op dat moment aan de beurt is. Om praktische redenen worden de oproepen voor het vroeger Herne en Kokejane thans gelijktijdig georganiseerd.

Eind vorig jaar was Herfelingen de eerste deelgemeente waar het project burgerbudget aan de hand van een infovergadering werd gelanceerd. Een burgerbudget is een subsidie waarmee het lokaal bestuur zijn inwoners, verenigingen of organisaties in de gelegenheid stelt actief te kunnen participeren aan het beleid. Binnen zo’n burgerbegroting kunnen inwoners zelf beslissen hoe zij een gemeentelijk budget, althans een deel ervan, willen besteden. Dat impliceert dat projectvoorstellen door de inwoners kunnen worden ingediend en uitgevoerd met de voorziene subsidie.

Meer info is te vinden via deze link op op www.herne.be onder de rubriek ‘Herne en bestuur’ en via de scanning van bijhorende QR-code (zie afbeelding). 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief