HERNE-HERFELINGEN - Veiliger oversteken aan basisschool De Regenboog op steenweg Asse

C21

HERNE-HERFELINGEN - Veiliger oversteken aan basisschool De Regenboog op steenweg Asse

Naawerken_stweg_asse_maart_2023
HERNE-HERFELINGEN - Veiliger oversteken aan basisschool De Regenboog op steenweg Asse - © Deschuyffeleer
 
Img_4922
HERNE-HERFELINGEN - Veiliger oversteken aan basisschool De Regenboog op steenweg Asse - © Deschuyffeleer
 
Omleiding_herfelingen
HERNE-HERFELINGEN - Veiliger oversteken aan basisschool De Regenboog op steenweg Asse - © Deschuyffeleer
 

Vanaf maandag 13 maart zijn er wegeniswerken voorzien op de N285 ter hoogte van de basisschool De Regenboog in Herfelingen-centrum. De werken zullen vermoedelijk 7 weken duren. In eerste instantie wordt er gewerkt aan de rijbaan  in de richting van Edingen. Tijdens de paasvakantie (3-16 april) wordt er aan de ingang van de school gewerkt. Gemotoriseerd verkeer kan steeds afwisselend langs de werfzone rijden, geregeld door verkeerslichten.

Steenweg Asse in twee keer oversteken

Aan de gemeentelijke basisschool De Regenboog wordt de huidige oversteek voor voetgangers en fietsers vernieuwd. Door de aanleg van een middeneiland zal de schoolgaande jeugd veiliger kunnen oversteken in twee keer. Daardoor verhoogt niet enkel hun zichtbaarheid, maar worden automobilisten ook aangespoord te vertragen. Dankzij het middeneiland kunnen ook minder mobiele voetgangers rustiger oversteken. 

Naast de aanleg van een middeneiland vormt Wegen en Verkeer in samenwerking met De Lijn de bushaltes ‘Klooster’ en ‘Centrum’ om tot één bushalte ‘Herfelingen-centrum’ ter hoogte van de basisschool. Beide bushaltes liggen vrij dicht bij elkaar en worden daarom omgevormd naar een kwalitatieve bushalte en dit in overleg met de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn.

Timing en impact

Volgens de huidige planning starten de werken op de Steenweg Asse op maandag 13 maart en duren ze tot begin mei. De werken verlopen in 3 fasen:

Fase 1: werken richting Edingen

Fase 2: werken richting Asse

Om de hinder voor de schoolgaande jeugd te beperken, wordt er tijdens de paasvakantie gewerkt aan de ingang van de school. 

Fase 3: aanleg middengeleider

Sint-Niklaasstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de volledige duur van de werken wordt de Sint-Niklaasstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers kunnen steeds via het voetpad aan de overzijde van de werken stappen.

Fietsers volgen een omleiding in beide richtingen via de Sint-Niklaasstraat, het pleintje aan de kerk en de voetweg die uitkomt ter hoogte van Steenweg Asse 231. Bekijk de route op bijgesloten afbeelding.

Openbaar vervoer: de buslijnen 102, 160 en 164 ondervinden hinder. Raadpleeg voor uw vertrek zeker de routeplanner van De Lijn op https://www.delijn.be/nl/routeplanner voor actuele informatie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 11 mrt 2023

archief