HERNE beleeft de Vlaamse waterdagen met een geleide wandeling langs de Mark

C21

HERNE beleeft de Vlaamse waterdagen met een geleide wandeling langs de Mark

Waterdagen_2023_a
HERNE beleeft de Vlaamse waterdagen met een geleide wandeling langs de Mark - © Deschuyffeleer
 

Van zaterdag 18 maart tot zondag 26 maart gaat de derde editie van de Vlaamse Waterdagen door. Ook in Herne wil men het meer waterbewust zijn een duwtje in de rug geven.  Op zaterdag 18 maart wordt zo de Mark in de kijker gezet. Ecoloog en Hernenaar Rollin Verlinde neemt dan iedereen op sleeptouw voor een gegidste wandeling. Hij geeft afspraak om 10u aan de Sint-Waltrudismolen (Hernemolen), Rendries 1, 1540 Herne. Het thema is ‘Wat leeft er in en rond de Mark?’.

Water is misschien wel onze meest waardevolle grondstof. Vlaanderen werkt er dan ook dagelijks aan: van natuurprojecten tot waterrecreatie, van drinkwaterproductie tot afvalwaterzuivering, van droogtemaatregelen tot overstromingsbescherming. En dat is iets om toch wel trots op te zijn.

Ook Herne is fier op zijn water. Herne is immers ontstaan langs de rivier ‘de Mark’. De plaatsnaam komt voort uit ‘kar-inas’, wat zoveel betekent als ‘nederzetting aan het schitterend water’. De ‘Harebeek’, een zijbeek van de Mark, herinnert overigens nog aan deze prehistorische naam voor de Mark.

Best aangepast schoeisel voorzien want door de regen zou het parcours er wel wat modderig en glibberig kunnen bijliggen.

De gids geeft uitleg over de algemene structuur, de ecologie en de kwaliteit van onze waterlopen.

Praktisch

  • afspraak om 10u aan de St-Waltrudismolen, Rendries 1.
  • inschrijven is niet nodig
  • aankomst omstreeks 12u
  • gratis deelname
  • fietsen kunnen ter plaatse geparkeerd worden
  • auto’s parkeren op 5 minuten wandelafstand op het dorpsplein van Herne, langs de Stationsstraat, de Ninoofse- of Edingsesteenweg.

Ontdek alle activiteiten op https://www.waterdagen.be/.

Voor meer informatie, kan u terecht bij de bevoegde schepen van milieu kris.degroote@herne.be (0478 23 35 54) of de dienst mobiliteit mobiliteit@herne.be (02 397 11 76).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief