HERNE - De hele maand april staan de markt en de marktkramers in het spotlicht

C21

HERNE - De hele maand april staan de markt en de marktkramers in het spotlicht

Maand_van_de_markt
HERNE - De hele maand april staan de markt en de marktkramers in het spotlicht - © Deschuyffeleer
 
Maand_van_de_markt1
HERNE - De hele maand april staan de markt en de marktkramers in het spotlicht - Gedeputeerde Ann Schevenels - Foto ingezonden
 

Met de actie ‘Maand van de Markt’ willen de Vlaamse provinciale besturen het marktgebeuren meer aantrekkelijk maken voor jong en oud en ook de levendigheid van de handelskernen opkrikken. In Vlaams-Brabant doen 33 gemeenten waaronder ook Herne mee. De deelnemende marktkramers zijn: ’t Kippenhof, Groenten en fruit Balé, De Pensmobiel en Charly’s Bakery. De wekelijkse markt krijgt haar beslag iedere woensdagvoormiddag van 8u30 tot 12u in het centrum.

Ann Schevenels, gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant voor economie : “De lokale markten spelen een belangrijke rol in de uitbouw van een lokaal economisch beleid en het levendig houden van de handelskernen. Daarom ondernemen we een maand lang activiteiten die de aantrekkingskracht van de markt moet verhogen. We zijn blij dat opnieuw 33 Vlaams-Brabantse gemeenten aan deze editie deelnemen. Ze vertegenwoordigen hiermee meer dan 70% van de gemeenten die een openbare markt organiseren in onze provincie.”

In Vlaams-Brabant nemen de volgende gemeenten deel aan de campagne: Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Grimbergen, Haacht, Halle, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tremelo en Zaventem

Spaaractie bij marktkramers

Ook in Herne kunnen klanten deelnemen aan een spaaractie. Meedoen is eenvoudig: bij elke aankoop krijg je een invulkaartje dat je kan droppen in één van de wedstrijdboxen verspreid over de markt. Je kan de strookjes ook deponeren in de wedstrijdbox op het gemeentehuis. Wie meer aankoopt, ontvangt meer invulkaarten en maakt meer kans om een mooie prijs te winnen. Aan het einde van de actie worden alle invulkaartjes verzameld door de betrokken  gemeente. Een onschuldige hand trekt dan de prijzen.

Neem je liever digitaal deel?

Consumenten kunnen ook via de gratis app ‘ikkooplokaal’ deelnemen. Het volstaat de QR-code bij de marktkramers te scannen.  De prijzenpot wordt door de deelnemende gemeenten zelf samengesteld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2023
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 15 feb 2024

archief