HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege

C21

HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege

1
HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege - nr 2 is Marieke Meert - © Deschuyffeleer
 
2
HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege - nr 2 is Marieke Meert en pelotonspurt werd gewonnen door Emma Jeffers (GBR) - © Deschuyffeleer
 
3
HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege - © Deschuyffeleer
 
4
HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege - © Deschuyffeleer
 
5
HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege - © Deschuyffeleer
 
6
HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege - © Deschuyffeleer
 
7
HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege - Luc Troncquo - © Joke Troncquo
 
8
HERNE - Saartje Vandenbroucke boekt tweede seizoenszege - © Joke Troncquo
 

Met slechts 53 deelneemsters, waaronder 25 buitenlandse rensters, aan de start zag het team van De Markspurters Herne met Luc Troncquo aan het roer zich maar karig beloond voor zijn piekfijne organisatie van de tweede editie van zijn nationale koers voor dames in de categorie 1.15 A. De wedstrijd gold tevens als 5de wedstrijd in het kader van de Ladies Cycling Trophy van Cycling Vlaanderen om het vrouwenwielrennen te promoten. De overwinning ging naar Saartje Vandenbroucke (Hollebeke) die in een spurt met twee Marieke Meert (Denderbelle) het nakijken gaf. De Engelse U23 Emma Jeffers was de snelste in de pelotonsspurt en eindigde derde.

De wedstrijd die werd gereden over 11 ronden van ieder 8,2 km bleef lange tijd gesloten. Veel aanvalslust viel er in de aanvangsfase niet te noteren. Pas op 4 ronden van het einde roffelden Saartje Vandenbroucke en Marieke Meert de aanvalstrom en dat bleek achteraf ook de juiste zet uit te maken. Het duo wist ronde per ronde zijn voorsprong met een 10-tal seconden aan te dikken tot een maximum van 52 seconden bij het ingaan van de laatste ronde. Een jagend peloton bracht in die laatste ronde die voorsprong terug tot 10 seconden maar kon uiteindelijk de twee vluchters niet meer bijbenen.

Voor Saartje Vandenbroucke was haar overwinning meteen de tweede van het seizoen. Eerder won ze ook al in Ruiselede en eindigde ze onlangs nog 2de in Denderhoutem. Naar komend weekend toe mikt ze op een puike prestatie in de UCI-wedstrijd Leiedal Koerse in Bavikhove. Ook Marieke Meert geeft al sinds het begin van het seizoen blijk van een goede conditie. Zo eindigde ze al drie keer op een 3de plaats. Dat was zo het geval in Ooike, Burst en St-Joris-Weert.

Het organisatieteam van De Markspurters kan zich nu voluit focussen op de organisatie van de openingsrit op vrijdag 14 juli 2023 van de prestigieuze driedaagse voor juniores (U19) in het kader van het Vermarc Cycling Project.

Meer info op www.demarkspurters.be .                

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Joke Troncquo & Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief