FC HERNE weet zich op de valreep te handhaven in 2de provinciale

C21

FC HERNE weet zich op de valreep te handhaven in 2de provinciale

Fc_herne_blijft_in_2de_provinciale
FC HERNE weet zich op de valreep te handhaven in 2de provinciale - Foto's ingezonden
 

In de barragewedstrijd tegen Standaard Meerbeek (Kortenberg) hebben de spelers van FC Herne zich overtuigend kunnen verzekeren van het behoud in de 2de provinciale afdeling. Beide ploegen eindigden ieder in hun afdeling in de reguliere competitie op de 13de plaats in de rangschikking. Mede en vooral door de speling van de degradaties vanuit de hogere afdelingen dienden beide ploegen het tussen hen uit te maken wie alsnog mee zou degraderen met de reeds bekende drie dalers in hun afdeling. Loting besliste dat die wedstrijd diende gespeeld op het terrein van Standaard Meerbeek.

Een week geleden bij het afsluiten van de reguliere competitie dacht FC Herne dat de schaapjes al op het droge waren maar dat was buiten de bijwijlen harde voetbalrealiteit van stijgers, dalers en fusies van clubs gerekend. Uiteindelijk diende nu nog de scalp van de Meerbeekse ploeg veroverd te worden. En dat deed FC Herne vrij overtuigend met een klinkende 1-4 overwinning. Voor de talrijke meegereisde supporters was dat dan ook een grote opluchting. Na afloop waren zowel bij de spelers als het bestuur als de supporters de vreugdetaferelen bijzonder groot. FC Herne was de competitie gestart in de vaste overtuiging te kunnen eindigen in de linkerkolom van de rangschikking maar een mislukte seizoensstart besliste daar al vlug anders over. Het werd naar het einde toe dan ook nog hard knokken om zich van het behoud in de 2de provinciale afdeling te kunnen verzekeren.

Het bestuur met voorzitter Hans Decoster heeft inmiddels al enkele versterkingen kunnen vastleggen om komend seizoen terug mee te dingen aan de top. En daarbij rekent het zoals gebruikelijk ook op het doorstromen van enkele jongeren van eigen kweek om mee dat mooie weer te maken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief