HERNE - Eerste ‘Groot dictee’ voor leerlingen van het 6de leerjaar komt er aan

C21

HERNE - Eerste ‘Groot dictee’ voor leerlingen van het 6de leerjaar komt er aan

Aankondiging
HERNE - Eerste ‘Groot dictee’ voor leerlingen van het 6de leerjaar komt er aan - © Deschuyffeleer
 
Flyer_dictee_17_06_2023__002_
HERNE - Eerste ‘Groot dictee’ voor leerlingen van het 6de leerjaar komt er aan - © Deschuyffeleer
 

Eerstdaags ontvangen alle kinderen in de gemeente die dit schooljaar hun 6de leerjaar afsluiten thuis een persoonlijke uitnodiging van het lokaal bestuur om deel te nemen aan het eerste ‘Groot dictee’. Ook de leerlingen in één van de Hernse basisscholen maar die buiten de gemeente woonachtig zijn worden via de scholen uitgenodigd. De organisatie gaat uit van het lokaal bestuur en het adviesplatform Vrije Tijd. Met het initiatief willen de organisatoren een correcte schrijfwijze van het Nederlands stimuleren.

Dat correcte spelling een overschatte vaardigheid is door de almaar meer performante digitale spellingcontroles blijkt toch niet helemaal te kloppen. Dat beaamden enige tijd terug ook nog meerdere universiteitsprofessoren die hun beklag deden over het toegenomen foutief schrijfgedrag van hun studenten. Dat een correcte schrijfwijze toch ook nog altijd een duidelijke uiting inhoudt van cultuur in het algemeen is het adviesplatform Vrije Tijd evenmin ontgaan. Van daaruit borrelde dan ook de idee op de kinderen op het einde van hun verblijf in een basisschool de kans te geven getuigenis af te leggen van een correcte geschreven taalvaardigheid op hun niveau. Een idee dat door het lokaal bestuur nu werd opgepikt.

Met het organiseren van het ‘Groot Dictee’ mikt het organisatieteam vooral op de leerlingen van het 6de leerjaar die houden van boeken, taal en schrijven. Het dictee gaat door op zaterdag 17 juni om 10u in het Dominicanessenklooster. Aansluitend volgt dan omstreeks 11u - tijdens een receptie - de bekendmaking van de winnaars. Alle deelnemende kinderen krijgen een getuigschrift van deelname. Tijdens het dictee zijn de (groot)ouders welkom in de Grote Kapel of kunnen zij tijdens een korte wandeling genieten van de kloostertuin.

Vooraf inschrijven is aangewezen. Dit kan vóór 10 juni per mail aan cultuur@herne.be  met vermelding van naam, voornaam en adres. Meer info via schepen sandra.dero@herne.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief