HERNE – ‘t Muziek brengt ‘De Musical’ met Oonagh Jacobs als special guest

C21

HERNE – ‘t Muziek brengt ‘De Musical’ met Oonagh Jacobs als special guest

De_musical__t_muziek
HERNE – ‘t Muziek brengt ‘De Musical’ met Oonagh Jacobs als special guest - Affiche
 

Nu zaterdag 27 mei om 20u geeft 't Muziek in de St-Petrus en Pauluskerk in Herne-centrum terug het beste van zichzelf. Het concert 'De musical’ moet onder de leiding van dirigent Diederik De Roeck en met special guest Oonagh Jacobs, een natuurtalent van eigen bodem, opnieuw een topper worden. Voor het concept liet ‘t Muziek zich inspireren door het programma 'James de musical', een succesprogramma op de Vlaamse zender Play4 waarbij telkens een BV de gast was en waarbij zijn/haar levensverhaal als een musical werd nagespeeld.....

T’Muziek koos niet zomaar voor Oonagh als spilfiguur. Oonagh is een geprezen musicalster in binnen- en buitenland. De thans 29-jarige Oonagh begon haar danscarrière toen ze 9 jaar was in Herne bij Fundance en naderhand bij het jeugdballet Limelight in Halle. Zij was amper 12 jaar toen zij na strenge audities toegelaten werd tot de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. Alvast geen makkie. Gedreven door de passie voor het dansen slaagde zij er toch in om telkens met grote onderscheiding te slagen. Zo mocht zij twee jaar met het Ballet van Vlaanderen meedraaien in binnen- en buitenland in de opvoering van Sleeping Beauty. Inmiddels kreeg Oonagh ook de zangmicrobe te pakken.

Haar bachelor musical behaalde Oonagh aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Tijdens haar opleiding liep ze haar stage in de musical ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, een productie van Music Hall. En in 2014 stond ze op de planken als danseres en zangeres in de revueshow van ‘Het Witte Paard’. Na haar opleiding trok ze naar Parijs en dan naar Nederland om in 2017 terug te keren naar België en haar opwachting te maken in onder meer de sprookjesmusicals Roodkapje en Hans & Grietje, De Winterrevue, Sunset Boulevard in de rol van Betty Schaefer, My Fair Lady, Natalie in de Franse versie van Next to Normal, Spamalot, La Cage aux Folles, Mamma Mia en De Nachtwacht theatershow. En onlangs maakte ze haar debuut als choreograaf bij de musical Rent.

Om 20u wordt de kerk omgetoverd in het Hernse NT Gent. Ook de dansers van de Hernse afdeling van de Academie voor Muziek, Woord en Dans onder de leiding van juf Geertrui en juf Bente zetten hun beste beentje voor. En jawel, presentator Thomas ‘James Cooke’ Van den Hoof wist ook een paar topgasten te strikken. De toeschouwers die een hoogstpersoonlijke musical cadeau krijgen zijn onder meer de ouders van Oonagh. Ook zij worden dan aan de tand gevoeld en vertellen hoe Oonagh in Herne opgroeide en hoe zij evolueerde tot een  professionele ballerina en een veelgevraagde choreografe en musicalactrice in binnen- en buitenland.

Kaarten in voorverkoop (15 euro) zijn nog te verkrijgen via de website www.tmuziekherne.be  of bij Electro Service Timmermans Herne. Ook in Geraardsbergen is er een verkooppunt bij kantoor Snoeks-Verspeeten. Aan de inkom betaal je 18 euro. Kinderen van -12 jaar betalen 5 euro.

Na de voorstelling is de Kring geopend met opnieuw Arlette en Michel aan de tapkranen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief