HERNE/HERFELINGEN - Waanzinnig Weekend mixt muziek, sport en toerplezier

C21

HERNE/HERFELINGEN - Waanzinnig Weekend mixt muziek, sport en toerplezier

Waanzinnig_weekend1
Waanzinnig Weekend mixt muziek, sport en toerplezier - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_2
Waanzinnig Weekend mixt muziek, sport en toerplezier - © Deschuyffeleer
 

De 23ste  editie van Waanzinnig Weekend wordt er één die een evenwicht zoekt tussen activiteiten in de tent en op de feestweide enerzijds en toertochten en een wandeling in de ruime Pajotse omgeving anderzijds. Dat is wat waar het Waanzinnig Weekend tijdens het weekend van 14, 15 en 16 juli garant voor staat. Zoals steeds is de feestweide op de Mollestraat in Herfelingen-centrum de plaats van afspraak.

Met een terugkeer van het beachvolleybaltornooi is de affiche meer dan ooit gevuld. Want ook alle andere sterkhouders staan opnieuw geprogrammeerd. Van het Gezelligste Terras op vrijdag tot de schieve fuif op zondagavond; een tjokvol programma waarin nagenoeg iedereen iets naar zijn goesting vindt.

Geen twee jaargangen van Waanzinnig Weekend zijn dezelfde. En dat is ook in 2023 niet anders. Wel integendeel. Al meteen van bij de start op vrijdagavond valt een verandering op. Voor de elfde editie van de Avond-Moutainbiketocht krijgt de kerngroep MTB versterking van No Limit, Sports Nutrition.  De aanbieder van onder meer isotone sportdranken uit Herfelingen zet de schouders onder de nieuwe parcoursen en de bevoorrading onderweg. Wim Claes en Gregory Wielant, die hier tien jaar lang voor verantwoordelijk waren, helpen met praktische knowhow en zorgen voor een après-bike op het terras. Met 30 en 50 km kunnen rijders ’s avonds en ‘s nachts opnieuw kiezen voor de klassieke afstanden. “Het heeft niet veel gescheeld of de elfde editie van onze MTB was er niet gekomen. Hoe groot de voldoening achteraf, gemiddeld 400 deelnemers is niet slecht, het werk om alles rond te krijgen werd te groot. Genieten achteraf op het terras was er voor ons bijvoorbeeld nooit bij. Met de hulp van No Limit komt daar dit jaar verandering in”, legt Wim Claes uit.

Met dat genieten doelt Wim op “Het Gezelligste Terras” op vrijdagavond. “We trekken opnieuw de kaart van een zalige, hopelijk zwoele zomeravond. Een ongedwongen sfeer, democratische toegangs- en consumptieprijzen, een lekker drankje, hapje en veel aangename ontmoetingen en babbels. Dit alles overgoten met straffe gevarieerde live muziek. Misschien staan niet de grootste namen op ons podium maar we kiezen bewust voor lokaal en ander talent. Teleurstellen gaan de groepen op ons podium zeker niet doen,” legt Ann Viaene het opzet van het Gezelligste Terras uit. Tussen 18.00 en 03.00 treden The Kicks, Frimout, Mr. Fahrenheit en Cookies and Cream op. Dj Fré sluit de avond af.

Beachvolley is terug!  En uitverkocht!

De laatste editie van het beachvolleyball dateert van 2019. Een jaar later kon niets maar ook in 2021 was het op de weide, omwille van nog steeds geldende beperkingen afstandmaatregelen, geen optie om een tornooi te orginiseren. Waanzinnig Weekend deed het dat jaar voor de eerste keer zonder beachvolley. Een “pijnlijke” ervaring die het vorig jaar nog eens noodgedwongen overdeed omdat bezieler Claudy Cuvelier omwille van persoonlijke redenen het tornooi niet kon organiseren. “Hij is wel al die tijd op zoek gegaan naar een overnemer van zijn populaire tornooi. Met de komst van Lise Allebosch is de overdracht een feit en de toekomst van het beachvolley in Herfelingen gegarandeerd”, zegt Ann Viane. Meer nog, met iets meer dan een week voor de boeg is het tornooi intussen als zo goed als uitverkocht. “Alleen op zondag heb ik nog een plaatsje in de competetitieve reeks. Dat betekent dat nu al 27 ploegen zijn ingeschreven, samen goed voor een 120-tal spelers”, vult Lise Allebosch aan.

Puzzelen op zaterdag

Het beachvolleybaltornooi neemt wat ruimte in beslag op de weide. Maar dat doen de truckshow en het motortreffen ook. En ook die activiteiten vinden plaats op zaterdag. “We hebben wat moeten puzzelen met de beschikbare ruimte om elke activiteit zo vlot mogelijk te kunnen laten verlopen. De weide zal dus iets anders ingedeeld zijn dan gewoonlijk”, zegt planner Steven Viaene.

En dat is op zich geen slechte zaak want bij Stefanie Ots, verantwoordelijke van de truckshow, klinkt eenzelfde geluid als bij Lise van het beachvolleybal. “We hebben er in samenspraak met politie en lokale besturen voor gezorgd dat we het aantal deelnemende trucks van 120 naar 150 hebben kunnen optrekken. Maar ook die plaatsjes zijn intussen allemaal ingenomen. We werken momenteel zelfs met een wachtlijst. Zaterdagnamiddag vertrekken dus 150 trekkers, van 80 verschillende transportfirma’s aan de tent voor een rondrit door het Pajottenland.”

Reken daar nog eens het jaarlijks motortreffen van William Goossens en Joris Roelandt bovenop en het wordt gezellig druk op zaterdag op en rond de weide. “Met ons motortreffen doen we dit jaar een stukje Pajottenland aan maar steken we ook de taalgrens over voor een brokje Henegouwen. Trucker of motorrijder? Bij vertrek en of aankomst trakteren we iedereen op ferm streepje muziek van Jerk Beefy en Albino Zebra”, aldus William Goossens.

Waanzinnig Weekend zonder een aflevering van “We love the 90’s en 00’s” op zaterdag zou Waanzinnig Weekend niet zijn. Daarom staat opnieuw het kruim van de Pajotse en Vlaamse Dj-scene achter de decks. DJ Squirre of DJ Ward om er maar twee noemen. Dit jaar wordt het feestje zelfs afgekruid met een verrassende vioolact van Violinvasion tijdens de set van DJ Kaaprisun.

Zondag: tradities in ere houden en nieuwe installeren. 

Nog voor de oerklassieke barbecue, want ontstaan bij het begin van de toenmalige Dorpsfeesten Herfelingen, wordt aangestoken, is op zondagvoormiddag de eucharistieviering in de tent al voorbij en zijn de oldtimers bijna terug van hun rondrit. Die rondrit komt er op initiatief en in een organisatie van Landelijke Gilde Herfelingen. “Zo een oude tractor heeft toch wel wat charme. Spektakel wordt al het helemaal wanneer er tientallen tegelijk door over de straten dokkeren. Het loont zeker de moeite om eens te komen kijken en luisteren naar dit vleugje landbouwnostalgie. Tijdens de namiddag gooien we er trouwens ook nog een kindertraptractorrace tegenaan. Voor beide activiteiten moet en kan je nog inschrijven”, zegt organisator Bart Van Nerom van Landelijke Gilde Herfelingen.

Zondagnamiddag is en blijft familiedag. Met amusement in de tent van artiesten uit de ruime omgeving zoals Jens en Bart Declercq. En ook het kinderdorp met zijn gratis springkastelen, kinderanimatie, grime, workshops en kinderfuif is opnieuw op de afspraak. Maar ook in het kinderdorp is er een opvallende nieuwigheid. “We noemen het een interactieve kinderkoetsvriendelijke wandeling. Een naam die de lading perfect dekt. Vanaf 11.00 kunnen gezinnen van op de weide vertrekken voor een ontdekkingstocht in het Pajotse groen in de buurt. Wie alle opdrachten onderweg goed uitvoert maakt trouwens kans op een mooie waardebon”, zegt bedenker Jana Deschuyffeleer.

De laatste wijziging ten opzichte van de voorgaande edities zit helemaal op het einde. “Na 22 keer was het wel eens tijd geworden voor een opfrisbeurt van de Schieve Fuif. De plezante afsluiter moet het dit jaar niet langer met slechts één dj of discobar voor de hele nacht doen. Er zijn er maar liefst vijf op de afspraak. Onder hen Dimitri Wouters en Kurt Verheyen, residents van Moosebar. Zij brengen, putteke zomer, een streepje après-ski naar Herfelingen. Er is weinig niet mogelijk tijdens de Schieve Fuif”, besluiten bestuursleden Kevin Moonens en Jeroen Decat. Op zondag zijn alle activiteiten, met uitzondering van de tractors, helemaal gratis.

Waanzinnig Weekend Herfelingen. 14, 15 en 16 juli, feestweide Mollestraat Herfelingen.

De volledige line-up per dag, alle info over de artiesten, inschrijfmogelijkheden en tickets op www.waanzinnigweekend.be en www.gezelligsteterras.be.

Waanzinnig Weekend is ook te volgen via deze FACEBOOKPAGINA  

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2023
Godelieve Deschuyffeleer
Waanzinnig Weekend - Affiches
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief