HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper

C21

HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper

Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___7_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___1_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - Burgemeester Kris Poelaert en schepen Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___2_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___3_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - ex- en huidige coördinator Carine Van de Velde en Linda Heremans © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___4_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___5_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___6_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___8_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - De bijna 101-jarige Regina Vanlathem (22 november 1922) - © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___9_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - De de 97-jarige Helena Vandenberghe (2 juni 1926)- © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___10_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - Vrijwilligers van dienst - © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___11_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - © Deschuyffeleer
 
Ontspanningsnamiddag_bavo_2023___12_
HERNE – Jaarlijks seniorenfeest was opnieuw een topper - © Deschuyffeleer
 

Het jaarlijks seniorenfeest in het Bavocentrum in Herfelingen kende met een leuke ontspanningsnamiddag een letterlijk en figuurlijk goed gesmaakte editie. Een haast volle zaal 55-plussers kon er genieten van een namiddagvullend programma met zowel culinaire hoogtepunten als een attractief animatie- en showgedeelte.

Het is nu al de vijftiende keer dat vanuit het lokaal bestuur de 55-plussers uit de drie deelgemeenten worden uitgenodigd op een feestnamiddag. Met ook de nieuwe fusiegemeente in het achterhoofd waren ook geïnteresseerden uit de buurgemeenten Galmaarden en Gooik uitgenodigd.  Traditiegetrouw waren het burgemeester Kris Poelaert en schepen van welzijn Carina Ricour die namens de bestuursploeg de aanwezigen mochten verwelkomen.

Diensten  

De burgemeester overliep het dienstbetoon dat vanuit het gemeentebestuur het jongste jaar de senioren te beurt viel en lichtte een tipje van de sluier over wat er nog in het verschiet is: “Zo organiseren we op 24 & 25 november terug een grote seniorenbeurs in de sporthal met heel wat nuttige informatie. In samenwerking met het woonzorgcentrum St-Felix dan weer kan daar ook elke dinsdag aangeschoven worden voor een volledig middagmaal met soep, een hoofdgerecht en een dessert aan de prijs van slechts 10 euro. En volgend jaar voorzien we in samenwerking met Galmaarden de opstart van een CADO.  Wat is een CADO?  Dat is een vorm van dagopvang waar je een gezellige tijd kan doorbrengen met leuke activiteiten en de juiste ondersteuning.  De deelnemers kunnen er ook iets eten, er zijn ontspanningsactiviteiten en er kan eveneens een kine, een coiffeur of een pedicure langskomen.  Als we hier meer concrete info over hebben volgt er meer informatie. Toch ook nog even het belang van de 5de coronaprik benadrukken. Dat kan nu via huisarts, apotheker of thuisverpleegkundige.  En het mag samen met de griepprik”.

Nog wat nieuwsjes

De nieuwsgierigheid van senioren kennende gaf de burgemeester ook nog duiding over enkele grootschalige projecten die de komende maanden her en der het uitzicht van de gemeente zullen wijzigen. “In Herfelingen gaan we tijdens de komende 3 à 5 jaar een nieuwe school bouwen. Onze gemeentelijke school is er zeer succesvol, We hebben inmiddels ook de goedkeuring voor ondersteuning van de Vlaamse regering ontvangen. In de Hernedries in het centrum van de gemeente komt er een uitbreiding van het wandelpad en we maken het ook een stuk rolstoeltoegankelijk. Wie dus de cache aan de apotheker instapt zal dan, ook met een rolstoel, via de molen naar de Stationsstraat kunnen. En er komt nog dit najaar eveneens een houten pad, een vlonderpad,  doorheen de weide. Met de appartementen van de Castel die er aankomen, maar waarvan het hoofdgebouw blijft bestaan, hebben we de eigenaars gevraagd de sparren aan de parking te verwijderen zodat ook de mooie vijver voortaan deel kan uitmaken van het nieuw fraai beeld van ons centrum. Voor het uitbaten van De Kring zijn er nog twee kandidaten. Volgende week gaan we naar de gemeenteraad met het dossier en kunnen de kandidaten hun voorstel indienen. Zo zullen we het nieuwe jaar waarschijnlijk kunnen openen met nieuwe uitbaters. Er komt ook een terras en ook het centrum zelf zal eindelijk aan een verfraaiing toe zijn. Daarvoor doen we een beroep op een studiebureau dat via de Vlaamse bouwmeester geselecteerd zal worden.  Die werken zijn voor volgend jaar. Café Latjes dan weer gaat binnen twee weken dicht en die gaan we missen. Maar gelukkig is intussen in het oud stationsgebouw De Coupee geopend, draait Choconelly met zijn crèmes en taarten op volle toeren én hebben we vernomen dat de Egelantier verkocht is en er allicht een nieuwe uitbating zit aan te komen. Ook de fusie vraagt onze aandacht. Er komt opnieuw een fusiekrant aan met heel wat info. En kort gezegd: er zijn niet alleen voordelen aan verbonden maar voor onze inwoners is een fusie het beste.  En dan nog de nieuwe naam. Herne, Herfelingen, Kokejane en SPK blijven wel degelijk bestaan, er komt enkel een voorzetsel bij. Voor die nieuwe naam wordt er in eerste instantie een selectie gemaakt uit de meer dan 1000 ingediende voorstellen, maar het zullen uiteindelijk de inwoners zijn die de keuze gaan maken”. 

Een gezellig onderonsje  

Van schepen Carina Ricour kreeg het gezelschap een korte toelichting over de animatie die zou volgen. Het was ditmaal Sanseveria die zorgde voor de leuke sfeer. Zij brachten een opbeurend repertoire van gekende meezingers en hedendaagse toppers. Hetgeen dan ook veelal leidde tot een volle dansvloer. Zo waren het Freddy Danau, Claudine Roobaert en Danny Ruth die garant stonden voor een namiddag met dans en plezier van de bovenste plank.

Ook het bataljon vrijwillige keukenprinsen en prinsessen onder de leiding van Arlette Vierendeels was opnieuw aan de slag. Zij stonden in voor een driegangen maaltijd. Voor de coördinatie mocht Linda Herremans - die onlangs de fakkel van Carine Van de Velde overnam - rekenen op de hulp van vele handen uit de verschillende gemeentelijke diensten en aangedikt met de vrijwilligers Claudy, Pascal, Johan, Jean en ten slotte ook Carine die vanuit haar nieuw statuut zich blijft inzetten voor het wel en wee van de senioren.

Dit jaar geen aanwezige jarigen. Wel was er de bijna 101-jarige Regina Vanlathem (22 november 1922) en de 97-jarige Helena Vandenberghe (2 juni 1926). Zij werden onthaald op een algemeen applaus.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer/ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief