Betonherstellingen aan basisschool De Regenboog op Steenweg Asse in HERFELINGEN

C21

Betonherstellingen aan basisschool De Regenboog op Steenweg Asse in HERFELINGEN

Scherm__afbeelding_2024-09-05_om_08
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkte vorig jaar op de Steenweg Asse ter hoogte van basisschool De Regenboog. Een deel van het nieuw aangelegde wegdek blijkt niet aan de kwaliteitseisen te voldoen en wordt nu op 2 locaties hersteld in garantie van de aannemer. De werken starten op maandag 9 september en duren 7 weken. De gewestweg blijft open, maar het verkeer rijdt beurtelings langs de werfzone. 

Tijdelijke verkeerslichten
Het opbreken van het oude wegdek en storten van het nieuwe beton duurt telkens 1 week, maar daarna moet de nieuwe betonverharding nog zeker 2 weken uitharden. De gewestweg en zijstraten blijven open tijdens de werken. Aan de werfzone regelen tijdelijke verkeerslichten het beurtelings autoverkeer, zodat bestuurders over één rijstrook aan 30 km/u de werken kunnen passeren. De bushaltes aan de werfzone worden bediend, maar bussen van De Lijn kunnen door de werken lichte vertraging oplopen. Reizigers plannen daarom hun route best op voorhand via delijn.be/routeplanner. Voetgangers en fietsers ondervinden ten slotte geen hinder en kunnen de werken veilig passeren. 
Nieuwe betonverharding
Wegen en Verkeer werkte vorig jaar aan de oversteekplaats en bushalte ter hoogte van basisschool De Regenboog. Een deel van het wegdek dat toen werd heraangelegd vertoont nu barsten ter hoogte van het bedrijf Group Duyck op de weghelft richting Edingen en ter hoogte van Crelan op beide weghelften. Om dit te herstellen freest de aannemer eerst het beton weg tot op de fundering, waarna een nieuwe laag beton op de rijbaan wordt gestort. Het regenboogzebrapad aan de school wordt eveneens opnieuw aangelegd. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief