MERCHTEM – Prachtig aperitiefconcert van Koninklijke Muziekvereniging Concordia

C21

MERCHTEM – Prachtig aperitiefconcert van Koninklijke Muziekvereniging Concordia

Editiepajot_merchtem_koninklijke_muziekvereniging_concordia_foto_gerrit_achterland__2_
Ingezonden foto's (if)
Editiepajot_merchtem_koninklijke_muziekvereniging_concordia_foto_gerrit_achterland
Ingezonden foto's (if)
 

Nadat hun collega’s van de Harmonie St Cecilia zaterdagavond het startschot gaven, brachten de muzikanten van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia een aperitiefconcert voor de opening van de jaarlijkse kermis. Het is ondertussen een traditie geworden dat Concordia op zondagmorgen de kermis open speelt.

Dit jaar brachten de muzikanten van dirigent Tim Van Medegael en voorzitter Mark Vanderstraeten een gevarieerd muzikaal programma, licht en populair afgewisseld met echte muzikale kunstwerkjes. Echt een programma voor een stralende kermisdag als het was op zondag 21 augustus. Vanzelfsprekend openden zij met het Merchtemlied van Jeroen Swinnen, gecomponeerd ter gelegenheid van de stoet Merchtem op Stelten van 2 jaar terug. Afsluiten deden zij met Bugler’s Holiday, Merchtem kermis is immers écht vakantie.
Bij zijn welkomstwoord blikte de voorzitter even terug op het voorbije Paasconcert dat Concordia bracht op zondag 8 mei : Tijdens het eerste gedeelte brachten zij muziek die menig toehoorder een krop in de keel bezorgde zeker toen soliste Lei Wang de kerk in trance bracht met het wereldberoerde thema van Schindler’s list, en The Devil went down to Georgia met de steun van presentator Piet Vercauteren in een glansrol als spreekstem.
Het tweede gedeelte brachten we een bomvolle kerk in een complete roes dankzij een immens koor en een vertolking van de Carmina Burana van Carl Orff. Mark Vanderstraeten dankte ook nogmaals alle koorleden en de dirigenten van de verschillende koren die hieraan meewerkten. 
Het was inderdaad een enorme opdracht voor ons als organisator, voor de koren en de solisten, het orkest en niet in het minst voor de dirigent, maar inderdaad, slaagden zij met brio.
Volgend jaar beter doen zal moeilijk worden, maar dan kan u, muziekliefhebber, samen met de muzikanten van Concordia genieten van enkele stukken van onze Merchtemse toondichter August De Boeck tijdens zijn feestjaar. Onder meer de Dahomeese Rhapsodie staat hiervoor reeds geprogrammeerd, afspraak dus op zondag 22 april in de Onze Lieve Vrouw Ter Noodt-kerk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2011
ep
if
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief